Çözüldü Corsair H150'nin pompa RGB'si MSI B650 Tomahawk'ta çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TLPA

Kilopat
Katılım
6 Şubat 2015
Mesajlar
1.923
Makaleler
2
Çözümler
11
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Corsair H150 RGB sıvı soğutma kiti satın aldım, her şey çalışıyor ancak pompanın RGB 'sinin çalışmadığını fark ettim. Bağlantılar bana göre doğru ama neyi nerede yanlış yaptım, nerede sorun var anlayamadım. Sıcaklıklar olması gereken yerde olduğu için pompanın çalıştığını düşünüyorum(boşta 40 derece civarlarında).
RGB kablosu şu şekilde:

20231210_014534.jpg


20231210_014538.jpg


MSI B650 Tomahawk anakartımın ise bağlantı şeması bu şekilde:

Ekran görüntüsü 2023-12-10 015338.png


Kaynak: https://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/MAGB650TOMAHAWKWIFI.pdf

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
 
Çözüm
Sıvı soğutmasız boşta 30 derece alıyorum. Bence sıvı soğutmayı tam oturtamadınız.
Tam olarak boş değil o ya, webde gezinme diyelim, normal yani, eyvallah.

408123965_6627779507330680_8768427066012068357_n.jpg


Arkadaşlar sorunu çözdüm, sorunumuz bu kabloymuş. Aslında kabloda da sorun yok, işin arka planında elektrik yatıyor. Bu kablolar birbirine seri bağlantı ile bağlanmış, 4 tane çıkışı var, eğer sıralarından birisine bir şey bağlamazsanız sonraki portlara elektrik gitmiyor. 1, 2, 3 numaraları zaten bağlamıştım ancak 4 numarada sadece 3 pin olduğu ve pompanın 4 pinli olduğunu görünce bir yanlışlık olabileceğini düşünmüştüm, hatta sonradan takmaya yeltendim de girişte biraz zorlayınca bir şeyler yanlış sanki diye düşündüm. Sonradan bir cesaretle dedim seri bağlıysa, başka da yolu yoksa bu iş böyle olacak, zorlayıp soktum ve çalıştı şu anda arkadaşlar. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

408142789_6627820790659885_8051770097063834540_n.jpg
Şimdi hem fanlarda hem de pompada ikişer kablo olmasi lazim, bir kablo fanlar için diğeri de RGB için. Pompada iki kablo var biri 3 pin olan pompa icin pump fan çıkışına takman lazım. Diğer kabloyu da fanlarin rgb kanlosuyla beraber çoklayıcıya takıp 3 pin olan 5v argb soketine takman lazım. Kablolardan anlamıyorsan daha yakindan resimlerini cekersen hangisi hangisidir söyleyebilirim.
 
Sıvı soğutmasız boşta 30 derece alıyorum. Bence sıvı soğutmayı tam oturtamadınız.
Tam olarak boş değil o ya, webde gezinme diyelim, normal yani, eyvallah.

408123965_6627779507330680_8768427066012068357_n.jpg


Arkadaşlar sorunu çözdüm, sorunumuz bu kabloymuş. Aslında kabloda da sorun yok, işin arka planında elektrik yatıyor. Bu kablolar birbirine seri bağlantı ile bağlanmış, 4 tane çıkışı var, eğer sıralarından birisine bir şey bağlamazsanız sonraki portlara elektrik gitmiyor. 1, 2, 3 numaraları zaten bağlamıştım ancak 4 numarada sadece 3 pin olduğu ve pompanın 4 pinli olduğunu görünce bir yanlışlık olabileceğini düşünmüştüm, hatta sonradan takmaya yeltendim de girişte biraz zorlayınca bir şeyler yanlış sanki diye düşündüm. Sonradan bir cesaretle dedim seri bağlıysa, başka da yolu yoksa bu iş böyle olacak, zorlayıp soktum ve çalıştı şu anda arkadaşlar. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

408142789_6627820790659885_8051770097063834540_n.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Geri
Yukarı