Corsair iCUE 4000X RGB nasıldır?

Katılım
22 Temmuz 2020
Mesajlar
2.562
Merhaba, bu kasayı düşünüyorum sizce nasıldır? Ayrıca bazı özelliklerini merak ediyorum örneğin kasanın önünde ki fanların ışıkları kapatılabiliyor mu? Ana kartım MSI B450M Gaming Plus fan ışıkları ve fan devrini anakartımdan kontrol edebilir miyim?
Daha önce 4000D airflow düşünüyordum fakat hem dahili 2 düz fan ile gelmesi hem de ön tarafta filtre olsa bile toz alacağını düşünmemden dolayı iCUE 4000X'e yöneldim. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kötü bir kasa değil, mesh kasalar gibi boydan boya önden değil yanlarından hava çekiyor. Malzeme kalitesi iyidir. Egzoz fan bulunmuyor ama, bir adet de egzoz fan alsan hava tahliyesi için iyi olur.

RGB'leri kapatma konusunda ise büyük ihtimal sistem açılırken LED'ler aktif çalışacaktır ama RGB programındaki profili devreye sokunca ışıklar sönecektir (eğer profili fanların sönmesi için bir profil oluşturursan).

Fan devirlerini ise fanlar PWM destekli ise kontrol edebilirsin BIOS'tan. Ki hatırladığım kadarı ile PWM destekli fanlardı.
 
RGB kontrollerini iCUE üzerinden yapacaksınız. Corsair'in bu bağlantısıysa anakarta dahil USB portu üzerinden sağlanıyor. Mystic Light ile bir işiniz kalmıyor. Fan kontrolü ise ya BIOS'tan ya da MSI Center üzerinden ayarlanabilir.

4000X en iyi hava akışına sahip kasalardan biri değil ama böyle bir iddiası da yok zaten. Görsellik ve malzeme kalitesi açısından kendisini ayırıyor.
 
Her iki modeli de kullandım. 4000X modeli biraz duruma göre yük altında 5 10 derece kadar daha sıcak çalışabiliyor. Fakat işlemcimin yük altında 65'i geçtiğine tanık olmadım.
 

Hava akışı 4000D'de açık ara daha iyi. 5 10 derece kadar fark atıyor. Fakat dediğim gibi işlemcim 65 67 dereceleri geçmediği için benim için problem olmuyor. Belli aralıklarla toz filtrelerini temizliyorum.
Her iki kasa da seni üzmez ama bence cam olan daha güzel gözüküyor. Ben camı kullanıyorum.
 
PSU'suz 850 TL'ye almıştım...
Hocam valla güç kaynağı da dahil üstüne İtopya'nın sisteme yerleştirdiği orijinal egzoz fan da dahil 1000 TL fiyatı vardı, çok iyiydi gerçekten. Kasa çok hoş bir kasa, yine düşündüğünüz zaman karlı çıkıyorsunuz. Şuan kasanın normal halinin fiyatı da yükseldi bayağı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…