Merhaba, bilgisayarımda Corsair iCUE yazılımını kullanıyorum. Anakart, RAM ve kasa fanlarının senkronize şekilde aynı renklerin yanıp sönmesini sağlayan bir mod var, adı light link. Bu mod her bilgisayar açıldığında RAM için hata veriyor. RAM, anakart ve kasadan bağımsız kafasına göre renk değiştiriyor. Uygulamayı kapatıp açtığımda senkronize şekilde çalışmaya devam ediyorlar ama her bilgisayar açıldığında bu problemi yaşıyorum. Nasıl çözebilirim?
Sistemim;
Anakart: ASUS ROG Crosshair VI Hero.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 3000 MHz.
Kasa: Corsair iCUE 220t.
Hocam üstteki mesajımı okudunuz mu? Aura'yı kaldırın gibi bir ifade kullanmadım. Windows servislerinden sadece lightning exe'yi durdurup windows ile açılmamasını söyleyeceksiniz cihaza bu kadar
Problemi Aura yazılımını tamamen kaldırırak çözdüm. Aura yazılımını kaldırıp Armoury Crate yazılımını yükledim, bu yazılım da Aura ile aynı işlevi görüyormuş ve daha yeni bu yazılımı kurunca problem çözüldü.
Diğer modlarda da aynı bilgisayarı ilk kez açıldığında RAM'ler kafasına göre yanıyor yazılımı kapatıp açtığımda düzeliyor.
Evet iCUE yazılımı ve RAM frimware güzel.
Aklıma gelen ilk seçenek anakartınızdan dolayı Asus aura ya da armoury app'i.
Başlat'a "services.msc" yazarak aratıp; gelen pencerede LightingService.exe'i durdurun ve başlangıçta açılmaması için ayarlayıp yeniden başlatın.
Bu şekilde düzelmesi lazım her ne kadar aura kapalı olsa da arka planda çalışıyor ve iCue ile çakışıyor.
Aklıma gelen ilk seçenek anakartınızdan dolayı ASUS Aura'ya da armoury App'i.
Başlat'a "services.msc" yazarak aratıp; gelen pencerede LightingService.exe'i durdurun ve başlangıçta açılmaması için ayarlayıp yeniden başlatın.
Bu şekilde düzelmesi lazım her ne kadar Aura kapalı olsa da arka planda çalışıyor ve iCUE ile çakışıyor.
Evet haklı olabilirsiniz ama Aura ile alakalı bir servisi durdurursam eğer anakartın RGB ışıkları ile sekronize çalışmayabilir ayrıca Corsair ve ASUS ürünlerinin RGB'lerini Corsair iCUE üzerinden kontrol edebiliyorum yönergeleride bizzat Corsair'in web sitesinden takip ederek yaptım.
Konu ile alakalı Corsair'e bile mail attım ama çözemiyorum bir türlü.
Hocam üstteki mesajımı okudunuz mu? Aura'yı kaldırın gibi bir ifade kullanmadım. Windows servislerinden sadece lightning exe'yi durdurup windows ile açılmamasını söyleyeceksiniz cihaza bu kadar
Problemi Aura yazılımını tamamen kaldırırak çözdüm. Aura yazılımını kaldırıp Armoury Crate yazılımını yükledim, bu yazılım da Aura ile aynı işlevi görüyormuş ve daha yeni bu yazılımı kurunca problem çözüldü.