Çözüldü Corsair ICUE'de ASUS Aura Sync bağlatısı kurma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
iCUE programında anakartımı görüyorum ancak RGB'lerde değişiklik yapamıyorum, yardımcı olabilecek çıkar mı? Şimdiden Teşekkür ederim.
Ekteki seçenekler gözüküyor sadece.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    211,1 KB · Görüntüleme: 336
Çözüm
Şimdi bende sıvı soğutma pompası dahil 14 adet RGB girişi var ekran kartı ve RAM'leri saymadan o yüzden 3 adet kontrolcü ile bu işi sağlıyorum ama onlar da kendi aralarında uyumlu değiller zaten o yüzden sabit renk yanması tercihim oldu sadece yeşil yeşil yanıyor ekteki gibi onu da muırals üzerinden gradiant ı sabitleyebildim de o şekilde başka türlü mümkünatı yok düzgün bir şekilde yanmıyorlardı.
Bahsettiğim RGB header evet anakart üzerindeki 5V RGB ve 12v RGB çıkışları.

Eki Görüntüle 1962367

Ve 2 farklı programla kasanın son hali.

Eki Görüntüle 1962380
1696079503708.png

Buradan yeni profil oluşturduktan sonra

1696079558771.png

Lighting Link efekti seçersen diğer RGB'ler otomatikman o efekte bürünecek. Default Profile'da sadece Murals efekti verebilirsin. O yüzden yeni bir Profil yaratman lazım.

Sadece anakarttan Lighting Link olarak Rain efektini seçtiğim zaman bağlı olan diğer RGB'ler otomatikman aynı efekte geçiyor.
5.jpg
Ekran kartınız ASUS olsaydı iCUE üzerinden kontrol edebilirdiniz. Şu an iCUE üzerinde en sorunsuz çalışan ASUS ürünleridir. MSI biraz sıkıntılı çünkü MSI Center uygulaması Armoury Crate'den beter durumda.

Sizin Galax Aurora Sync yazılımı kullanmaktan başka çareniz yok. Firmanın iCUE için plugin çıkartması gerekiyor.

Ekleme şöyle bir makale var.

Ayrıca RAM'leri kontrol etmek istiyorsanız Corsair Vengeance almanız gerekir.

Şöyle ki iCUE yazılımında RGB headerler gözüküyor anakartın üzerindeki ama onu kontrol etmeyi geçtim anakartın kendi LED'ini dahi kontrol edemiyorum garip bir şekilde çalışmıyor o yüzden armoryden ayrı ICUE'den ayrı ayarlama yaptım sabit yanıyorlar iCUE da da zaten efekt olarak ayarlayamıyorum garip bir şekilde kontrolcüleri sadece murals üzerinde kontrol sağlayabiliyorum yapacak bir şey yok teşekkür ederim.

Şöyle ki iCUE yazılımında RGB headerler gözüküyor anakartın üzerindeki ama onu kontrol etmeyi geçtim anakartın kendi LED'ini dahi kontrol edemiyorum garip bir şekilde çalışmıyor o yüzden armoryden ayrı ICUE'den ayrı ayarlama yaptım sabit yanıyorlar iCUE da da zaten efekt olarak ayarlayamıyorum garip bir şekilde kontrolcüleri sadece murals üzerinde kontrol sağlayabiliyorum yapacak bir şey yok teşekkür ederim.
Hocam o RGB Hub sayesinde Corsair 5000D kasanın fanlarını ve H150 sıvı soğutucuyu kontrol edebilirsiniz sadece ben öyle biliyorum.

RGB Header eğer ki anakart üstündeki RGB portlarından bahsediyorsanız 3 pin ya da 4 pin olanlardan maalesef iCUE ile yönetemezsiniz. Sadece Armory Crate ile yönetebilirsiniz. Benim Lighting Node Core'da yer kalmadığından Corsair sıvı soğutucusunu anakart üstündeki 4 pin RGB portuna bağlayıp öyle RGB aldım fakat onu da sadece Armory Crate'den verebiliyordum. Tabi ki senkronizasyon takıntısı olduğum için iCUE'dan Adaptive Effect (uyarlamalı renk) ve Armory Crate üzerinden de uyarlamalı efekt yapınca ikisi aynı oldu. Fakat ASUS yine şaşırtmadı efekti sadece sol monitörden verdi. iCUE ise sağ monitörün renklerini baz alıyordu. Ben de bu sorunu ikinci bir Lighting Node Core modülü takarak çözdüm.

WhatsApp Görsel 2023-09-30 saat 10.53.36.jpg

Örnek video

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam o RGB hub sayesinde Corsair 5000D kasanın fanlarını ve H150 sıvı soğutucuyu kontrol edebilirsiniz sadece ben öyle biliyorum.

RGB header eğer ki anakart üstündeki RGB portlarından bahsediyorsanız 3 pin ya da 4 pin olanlardan maalesef iCUE ile yönetemezsiniz. Sadece Armoury Crate ile yönetebilirsiniz. Benim lighting Node Core'da yer kalmadığından Corsair sıvı soğutucusunu anakart üstündeki 4 pin RGB portuna bağlayıp öyle RGB aldım fakat onu da sadece Armoury Crate'den verebiliyordum. Tabii ki senkronizasyon takıntısı olduğum için ICUE'dan adaptive effect (uyarlamalı renk) ve Armoury Crate üzerinden de uyarlamalı efekt yapınca ikisi aynı oldu. Fakat ASUS yine şaşırtmadı efekti sadece sol monitörden verdi. iCUE ise sağ monitörün renklerini baz alıyordu. Ben de bu sorunu ikinci bir lighting Node Core modülü takarak çözdüm.

Eki Görüntüle 1962276

Örnek video.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi bende sıvı soğutma pompası dahil 14 adet RGB girişi var ekran kartı ve RAM'leri saymadan o yüzden 3 adet kontrolcü ile bu işi sağlıyorum ama onlar da kendi aralarında uyumlu değiller zaten o yüzden sabit renk yanması tercihim oldu sadece yeşil yeşil yanıyor ekteki gibi onu da muırals üzerinden gradiant ı sabitleyebildim de o şekilde başka türlü mümkünatı yok düzgün bir şekilde yanmıyorlardı.

1696069401363.png

20230930_132711.jpg

Eki Görüntüle 1962367

Eki Görüntüle 1962380
1696079503708.png

Buradan yeni profil oluşturduktan sonra

1696079558771.png

Lighting Link efekti seçersen diğer RGB'ler otomatikman o efekte bürünecek. Default Profile'da sadece Murals efekti verebilirsin. O yüzden yeni bir Profil yaratman lazım.

Sadece anakarttan Lighting Link olarak Rain efektini seçtiğim zaman bağlı olan diğer RGB'ler otomatikman aynı efekte geçiyor.
5.jpg

Çözüm
Eki Görüntüle 1962609

Buradan yeni profil oluşturduktan sonra.

Eki Görüntüle 1962614

Lighting link efekti seçersen diğer RGB'ler otomatikman o efekte bürünecek. Default Profile'da sadece murals efekti verebilirsin. O yüzden yeni bir profil yaratman lazım.

Sadece anakarttan lighting link olarak rain efektini seçtiğim zaman bağlı olan diğer RGB'ler otomatikman aynı efekte geçiyor.
Eki Görüntüle 1962617

Belirttiğin gibi uyguladım ve oldu teşekkür ederim, ayrıca Armoury Crate'de iCUE'de uyarlamalı renk seçeneğinde monitörünü kendin seçebiliyorsun otomatik ayarlamasına ihtiyacın yok test ettim oluyor tek sorunum default profile kısmıymış meğerse, lightning link üzerinden seçebildiğim az bir efekt sayısı olsa da ayarladım.

Belirttiğin gibi uyguladım ve oldu teşekkür ederim, ayrıca Armoury Crate'de iCUE'de uyarlamalı renk seçeneğinde monitörünü kendin seçebiliyorsun otomatik ayarlamasına ihtiyacın yok test ettim oluyor tek sorunum default profile kısmıymış meğerse, lightning link üzerinden seçebildiğim az bir efekt sayısı olsa da ayarladım.
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. :)

Benim amacım Armory Crate'den monitörü seçmekti. iCUE'da zaten istediğim monitör seçiliydi ama gerek kalmadı, ikinci bir Lighting Node Core modülü taktım sıvı soğutucusun fanlarını modüle taktım ve Armory Crate ile ilişkim kalmadı. Daha da programı açacağımı zannetmiyorum çünkü programı açınca ASUS anakartın ROG logosu ve ekran kartının RGB ROG yazısına erişim sağlıyor. :))

Technopat Haberler

Geri
Yukarı