seyfeddin yiğit saraç
Decapat
Şimdi bende sıvı soğutma pompası dahil 14 adet RGB girişi var ekran kartı ve RAM'leri saymadan o yüzden 3 adet kontrolcü ile bu işi sağlıyorum ama onlar da kendi aralarında uyumlu değiller zaten o yüzden sabit renk yanması tercihim oldu sadece yeşil yeşil yanıyor ekteki gibi onu da muırals üzerinden gradiant ı sabitleyebildim de o şekilde başka türlü mümkünatı yok düzgün bir şekilde yanmıyorlardı.
Bahsettiğim RGB header evet anakart üzerindeki 5V RGB ve 12v RGB çıkışları.
Eki Görüntüle 1962367
Ve 2 farklı programla kasanın son hali.
Eki Görüntüle 1962380
Ekran kartınız ASUS olsaydı iCUE üzerinden kontrol edebilirdiniz. Şu an iCUE üzerinde en sorunsuz çalışan ASUS ürünleridir. MSI biraz sıkıntılı çünkü MSI Center uygulaması Armoury Crate'den beter durumda.
Sizin Galax Aurora Sync yazılımı kullanmaktan başka çareniz yok. Firmanın iCUE için plugin çıkartması gerekiyor.
Ekleme şöyle bir makale var.
![]()
ASUS Motherboard integration in iCUE
If you have an ASUS Motherboard with RGB lighting, you can use iCUE to control its lighting and the RGB lighting of ASUS GPUs. If your motherboard has an analog 12-volt RGB header, you can also use...help.corsair.com
Ayrıca RAM'leri kontrol etmek istiyorsanız Corsair Vengeance almanız gerekir.
Hocam o RGB Hub sayesinde Corsair 5000D kasanın fanlarını ve H150 sıvı soğutucuyu kontrol edebilirsiniz sadece ben öyle biliyorum.Şöyle ki iCUE yazılımında RGB headerler gözüküyor anakartın üzerindeki ama onu kontrol etmeyi geçtim anakartın kendi LED'ini dahi kontrol edemiyorum garip bir şekilde çalışmıyor o yüzden armoryden ayrı ICUE'den ayrı ayarlama yaptım sabit yanıyorlar iCUE da da zaten efekt olarak ayarlayamıyorum garip bir şekilde kontrolcüleri sadece murals üzerinde kontrol sağlayabiliyorum yapacak bir şey yok teşekkür ederim.
Hocam o RGB hub sayesinde Corsair 5000D kasanın fanlarını ve H150 sıvı soğutucuyu kontrol edebilirsiniz sadece ben öyle biliyorum.
RGB header eğer ki anakart üstündeki RGB portlarından bahsediyorsanız 3 pin ya da 4 pin olanlardan maalesef iCUE ile yönetemezsiniz. Sadece Armoury Crate ile yönetebilirsiniz. Benim lighting Node Core'da yer kalmadığından Corsair sıvı soğutucusunu anakart üstündeki 4 pin RGB portuna bağlayıp öyle RGB aldım fakat onu da sadece Armoury Crate'den verebiliyordum. Tabii ki senkronizasyon takıntısı olduğum için ICUE'dan adaptive effect (uyarlamalı renk) ve Armoury Crate üzerinden de uyarlamalı efekt yapınca ikisi aynı oldu. Fakat ASUS yine şaşırtmadı efekti sadece sol monitörden verdi. iCUE ise sağ monitörün renklerini baz alıyordu. Ben de bu sorunu ikinci bir lighting Node Core modülü takarak çözdüm.
Eki Görüntüle 1962276
Örnek video.
Şimdi bende sıvı soğutma pompası dahil 14 adet RGB girişi var ekran kartı ve RAM'leri saymadan o yüzden 3 adet kontrolcü ile bu işi sağlıyorum ama onlar da kendi aralarında uyumlu değiller zaten o yüzden sabit renk yanması tercihim oldu sadece yeşil yeşil yanıyor ekteki gibi onu da muırals üzerinden gradiant ı sabitleyebildim de o şekilde başka türlü mümkünatı yok düzgün bir şekilde yanmıyorlardı.
Bahsettiğim RGB header evet anakart üzerindeki 5V RGB ve 12v RGB çıkışları.
Eki Görüntüle 1962367
Ve 2 farklı programla kasanın son hali.
Eki Görüntüle 1962380
Eki Görüntüle 1962609
Buradan yeni profil oluşturduktan sonra.
Eki Görüntüle 1962614
Lighting link efekti seçersen diğer RGB'ler otomatikman o efekte bürünecek. Default Profile'da sadece murals efekti verebilirsin. O yüzden yeni bir profil yaratman lazım.
Sadece anakarttan lighting link olarak rain efektini seçtiğim zaman bağlı olan diğer RGB'ler otomatikman aynı efekte geçiyor.
Eki Görüntüle 1962617
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.Belirttiğin gibi uyguladım ve oldu teşekkür ederim, ayrıca Armoury Crate'de iCUE'de uyarlamalı renk seçeneğinde monitörünü kendin seçebiliyorsun otomatik ayarlamasına ihtiyacın yok test ettim oluyor tek sorunum default profile kısmıymış meğerse, lightning link üzerinden seçebildiğim az bir efekt sayısı olsa da ayarladım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.