Corsair K55 vs James Donkey 610

Hocam arada sırada arkadaşlarınızla oynuyorsanız klavyeye o kadar para vermenize lüzum yok alırsanız pişman bile olabilirsiniz ilerde o kadar para verdiğinize. Hele bir de sıradan klavyeden geçiyorsanız Masterkeys lite l, K55 gibi klavyeler emin olun sizi mutlu etmeye fazlasıyla yetecektir. Masterkeys lite l mem-chanical yani mekanik hissiyatlı bir klavye. Siz bilek desteği,hissiyat, makro, multimedya tuşları v.b özellikleri göz önüne alarak kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda tercihinizi yapabilirsiniz. Pişman olmazsınız.
Ben keyif için oynuyorum şu sıralar ama bir ara MOBA'da işi ciddileştirmiştim. Ama Lise 3'e geçmemle birlikte üniversite hazırlıkları vs. başlıyor yani eskisi kadar bilgisayara bakamayabilirim. "Mekanik = uzun ömürlü" gibi ibareler gördüm araştırmalarımda ama Corsair K55 gibi bir klavye aldıktan sonra bu klavye beni 5-6 sene götürmez mi demek?

Ben keyif için oynuyorum şu sıralar ama bir ara MOBA'da işi ciddileştirmiştim. Ama Lise 3'e geçmemle birlikte üniversite hazırlıkları vs. başlıyor yani eskisi kadar bilgisayara bakamayabilirim. "Mekanik = uzun ömürlü" gibi ibareler gördüm araştırmalarımda ama Corsair K55 gibi bir klavye aldıktan sonra bu klavye beni 5-6 sene götürmez mi demek?

Mekanik daha uzun ömürlü evet. Corsair sizi rahat 5 sene götürecektir. Bloody B120 kullanıyordum 4 senedir en ufak problemi yoktu temizlerken kendi hatam yüzünden çoğu tuşun klavyeye oturan kısmı erimişti daha da dayanabileceğinden emindim ki Corsair daha da kaliteli kendini belli ediyor.
Bu arada servis desteğini de göz önüne almayı unutmayın. Garanti bittikten sonra tuş v.b parça lazım olabilir. Lakin ben ülkemizde oldukça bilinen Bloody'den yeni tuş takımı satın almak istemiştim fakat iletişime bile geçemedim.

Mekanik daha uzun ömürlü evet. Corsair sizi rahat 5 sene götürecektir. Bloody B120 kullanıyordum 4 senedir en ufak problemi yoktu temizlerken kendi hatam yüzünden çoğu tuşun klavyeye oturan kısmı erimişti daha da dayanabileceğinden emindim ki Corsair daha da kaliteli kendini belli ediyor.
Bu arada servis desteğini de göz önüne almayı unutmayın. Garanti bittikten sonra tuş v.b parça lazım olabilir. Lakin ben ülkemizde oldukça bilinen Bloody'den yeni tuş takımı satın almak istemiştim fakat iletişime bile geçemedim.
Peki Corsair K55'în servisinden memnun musunuz ve klavyeye alışabilir miyim? Deneyecek herhangi bir mağaza yok şuanda malesef ki. :confused:

Mekanik değil. Hissiyatı rahatlatıcı ama:)
Tuşları sert mi yoksa çok mu yumuşak. Benim için biraz sert olabilir çünkü şuanda kullandığım emektar klavyemin tuşları biraz serttir, tabi daha önce Gaming denilecek bir klavyeye dokunmadım bile o yüzden ne kadar sert istiyorum bilemem ama yine de sormak istedim. :)

Henüz servislik bir durum yaşamadım fakat garanti ve servis durumunu araştırdım satış sonrası destek ve garanti konusunda son derecede hassas ve çözüm odaklı hizmet veren bir firma olduğunu öğrendim bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Kullanmaya başladığımda sadece sol taraftaki makro tuşlarına 1.5-2 hafta gibi bir sürede alışmam gerekti esc yerine g1 tuşuna basıyordum sürekli. Tuşların yapısı da içe doğru hafif kavisli olduğu için parmaklarınız daha iyi oturuyor. Kendi rahatlığınıza göre bilek desteğini çıkarıp takabilirsiniz. Rahatlık konusunda memnunum.

Tuşları sert mi yoksa çok mu yumuşak. Benim için biraz sert olabilir çünkü şuanda kullandığım emektar klavyemin tuşları biraz serttir, tabi daha önce Gaming denilecek bir klavyeye dokunmadım bile o yüzden ne kadar sert istiyorum bilemem ama yine de sormak istedim. :)
Çok küçük dokunuşları algılayacak kadar yumuşak değil. Tuşun biraz içeri girmesi gerekiyor ama emin ol bunu yaparken yaptığın basıncın farkında bile olmuyorsun. Forumda birçok arkadaş incelemesini yapmıştı. Youtube dan videolara bakabilirsin. Tuş sesini merak ediyorsan.

Çok küçük dokunuşları algılayacak kadar yumuşak değil. Tuşun biraz içeri girmesi gerekiyor ama emin ol bunu yaparken yaptığın basıncın farkında bile olmuyorsun. Forumda birçok arkadaş incelemesini yapmıştı. Youtube dan videolara bakabilirsin. Tuş sesini merak ediyorsan.
Sosyal'de bulamadım incelemelerini yardımcı olabilir misiniz rica etsem? :)

Klavyeyi buradan alacağım ama site hakkında herhangi bir bilginiz var mı acaba, güvenilir midir? Bir kaç yazı okudum güvenebilirsiniz diyorlar ama size de sormak istedim.

Klavyeyi buradan alacağım ama site hakkında herhangi bir bilginiz var mı acaba, güvenilir midir? Bir kaç yazı okudum güvenebilirsiniz diyorlar ama size de sormak istedim.
Pek bir bilgim yok alışveriş yapan var lakin daha sorun yaşayanını görmedim. Forumun arama kısmına hangi klavyeyi merak ediyorsanız onu yazın incelemeleri bulabilirsiniz.

QP Bilişim güvenilirdir. GameEkstra'da K55 deneme fırsatım olmuştu, hissiyatı güzeldi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı