Ben K70'in Scope'tan daha iyi olacağı kanaatindeyim.
ASUS ROG STRIX Scope RX TKL Wireless Deluxe ROG RX Red Optik Mekanik Gaming Klavye - Gaming.Gen.TR bu klavyeyi almıştım fakat üründe 3 yıl garanti göstermelerine rağmen, 2 yıl garantili olduğunu teyit ettiğim için iadeye yolladım. Ses çıkarmayan bir Switch olsa da RX Switch'leri beğenemedim. O yüzden Scope'a sıcak bakmıyorum. K70'i hızı olsun, ışıklandırması olsun, bilek desteği olsun bence daha ön planda. Eski klavyem ASUS ROG STRIX Flare ve anlamadığım şekilde ASUS'un RGB aydınlatma kısmı son derece başarısız. Hiç tatmin edici bir seviyesi yok. Zaten sadece 4 kademe ayarlayabiliyorsunuz, diğer markalarda genelde 7-8 kademeden aşağı olmuyor. ASUS'un uygulaması da kötü. 2.5 sene boyunca ROG STRIX Flare kullandım (Cherry MX Red), yay sesi, tuş basmama sorunu tarzında hiç sorun yaşamadım aksine fazlasıyla memnundum fakat uygulama yüzünden 2.5 sene boyunca RGB ayarları default dışında kullandığınız zaman yani kendiniz bir ışıklandırma atamak istediğiniz zaman klavyede tuşlar yanlış basıyordu, tekrar ediyordu, bazıları basmıyordu vs. tamamen yazılımsaldı yani. Bu sorunu çözmeleri en az 1 ay sürdü. Bu söylediklerim baz alınırsa ben Scope'a vereceğim paranın üstüne koyup K70 alırdım. Ya da bir bakarsınız şansınız yaver gider bu aralar Apex Pro / TKL indirime girer hiç düşünmeden onu alırsınız. Çünkü Apex Pro üstüne şu an klavye yok