Corsair K70 RGB MK.2 Cherry MX Red klavye alınır mı?

Bütçe
2000-2500

aksiyonel

Hectopat
Katılım
17 Mayıs 2022
Mesajlar
1.339
Çözümler
6
Yer
İstanbul
Şu an SteelSeries Apex 150 RGB klavye kullanıyorum. Bir önceki klavyem Razer Blackwidow Ultimate 2016 idi fakat aşırı sesliydi bu yüzden değiştirdim ve halen evimde saklıyorum.

Konu başlığındaki klavyenin birkaç ay önce bu kadar astronomik rakamlarda olmadığını biliyorum. Bu bütçelerde bu klavye alınır mı? Veya başka alternatiflere yönelmek gerekir mi tavsiyelerinizi rica ederim. Tam boy klavye ve Switch olarak da sessiz olanlar tercihimdir.

@Rory
 
Son düzenleme:
Merhaba, K70 RGB MK.2, tam boy ve sessiz bir klavye isteyenler için en doğru tercihlerden biridir mevcut piyasada. Cherry MX switchleri ne kadar sevmesem de güvenirliği en yüksek switchlerden biridir. Ancak, Cherry MX'in kronik problemleri var; keycapsleri çıkarıp taktıkça yumşuyor ve kırılıyor. Aynı problem, Corsair klavyelerinin bilek tasarımında var. Bunları göz önünde bulundurarak al derim.

Benim önereceğim diğer seçenekler ise:
  • ASUS ROG STRIX Scope RX Red (Switchleri ve malzeme kalitesi çok iyi)
  • Logitech G G512 GX Brown (1.önerime göre daha düşük bir switch profili var ancak malzeme kalitesi çok iyi.)
 
Merhaba, K70 RGB MK. 2, tam boy ve sessiz bir klavye isteyenler için en doğru tercihlerden biridir mevcut piyasada. Cherry MX Switch'leri ne kadar sevmesem de güvenirliği en yüksek Switch'lerden biridir. Ancak, Cherry MX'in kronik problemleri var; keycapsleri çıkarıp taktıkça yumşuyor ve kırılıyor. Aynı problem, Corsair klavyelerinin bilek tasarımında var. Bunları göz önünde bulundurarak al derim.

Benim önereceğim diğer seçenekler ise:
  • ASUS ROG STRIX Scope RX Red (Switch'leri ve malzeme kalitesi çok iyi)
  • Logitech G G512 GX Brown (1.önerime göre daha düşük bir Switch profili var ancak malzeme kalitesi çok iyi.)

Hocam teşekkür ederim tavsiyen için. Açıkçası bütçe ile ilgili bir sıkıntı yok fakat son klavyemi 2019'da aldığımı düşünürsek 2400 civarında klavyeye para vermek biraz garip geliyor.

Scope ile ilgileniyorum hocam. Bilek desteği yok sanırım çok sorun da değil. Logitech ürünlerini hiç kullanmadım, bir tık ön yargım olabilir. Scope için son olarak okey diyorsanız ben araştırıp alacağım hocam.
 
Logitech ürünlerini hiç kullanmadım, bir tık ön yargım olabilir. Scope için son olarak okey diyorsanız ben araştırıp alacağım hocam.
O halde Scope alırdım tek eksisi yazılım desteği. Armoury Crate programı optimizasyon ve stabilite açısından sıkıntılı. Ancak, çok iyi bir ürün. Switchleri Cherry MX'ten daha olumlu. Yine de benim dediğimle kalma. Araştır ve içine sineni al.
 
O halde Scope alırdım tek eksisi yazılım desteği. Armoury Crate programı optimizasyon ve stabilite açısından sıkıntılı. Ancak, çok iyi bir ürün. Switch'leri Cherry MX'ten daha olumlu. Yine de benim dediğimle kalma. Araştır ve içine sineni al.

Henüz müsait olabildim hocam araştırma yapacağım fakat değerli görüşleriniz de benim için çok önemli. Scope için ilk bakıştaki görüşüm biraz fazla küçük gibi geldi fakat boyutları şu an kullandığım Apex 150 ile aynı. Buna sevindim.

Ben olsam Corsair K70 alırdım direk. Tam boy arıyorsanız gerçekten ülkemizdeki en iyilerinden.

Hocam fiyat olarak 2400 civarlarında ve önceki konuları göz gezdirdiğimde şundan birkaç ay önce 1399 TL başlık var. Bu yüzden şüpheye düştüm ve scope almayı düşünüyorum açıkçası. Başka araştırmamı istediğiniz klavyeler varsa önerilerinizi duymak isterim.
 
O halde Scope alırdım tek eksisi yazılım desteği. Armoury Crate programı optimizasyon ve stabilite açısından sıkıntılı. Ancak, çok iyi bir ürün. Switchleri Cherry MX'ten daha olumlu. Yine de benim dediğimle kalma. Araştır ve içine sineni al.

İlk zamanlar stabilite sorunu bende yaşadım, Klavye sync olmuyordu. Sonradan güncellemeler ile düzeldi. Bir kere kaydettim hala kullanıyorum. Klavyenin kendi hafızası RGB de kaydettiği için yazılım pek kullanılmıyor. Hatta yazılımsız da klavyeye makro, RGB vb. kaydedilebiliyor.

K70 de Scope da üzmez, ben daha az yer kapladığı için Scope aldım. K70 bilek desteği söküp takma uğraştırıyor.
 
Henüz müsait olabildim hocam araştırma yapacağım fakat değerli görüşleriniz de benim için çok önemli. Scope için ilk bakıştaki görüşüm biraz fazla küçük gibi geldi fakat boyutları şu an kullandığım Apex 150 ile aynı. Buna sevindim.



Hocam fiyat olarak 2400 civarlarında ve önceki konuları göz gezdirdiğimde şundan birkaç ay önce 1399 TL başlık var. Bu yüzden şüpheye düştüm ve scope almayı düşünüyorum açıkçası. Başka araştırmamı istediğiniz klavyeler varsa önerilerinizi duymak isterim.
Ben K70'in Scope'tan daha iyi olacağı kanaatindeyim. ASUS ROG STRIX Scope RX TKL Wireless Deluxe ROG RX Red Optik Mekanik Gaming Klavye - Gaming.Gen.TR bu klavyeyi almıştım fakat üründe 3 yıl garanti göstermelerine rağmen, 2 yıl garantili olduğunu teyit ettiğim için iadeye yolladım. Ses çıkarmayan bir switch olsa da RX switchleri beğenemedim. O yüzden Scope'a sıcak bakmıyorum. K70'i hızı olsun, ışıklandırması olsun, bilek desteği olsun bence daha ön planda. Eski klavyem Asus Rog Strix Flare ve anlamadığım şekilde Asus'un RGB aydınlatma kısmı son derece başarısız. Hiç tatmin edici bir seviyesi yok. Zaten sadece 4 kademe ayarlayabiliyorsunuz, diğer markalarda genelde 7-8 kademeden aşşağı olmuyor. Asus'un uygulaması da kötü. 2.5 sene boyunca Rog Strix Flare kullandım (Cherry Mx Red), yay sesi, tuş basmama sorunu tarzında hiç sorun yaşamadım aksine fazlasıyla memnundum fakat uygulama yüzünden 2.5 sene boyunca RGB ayarları default dışında kullandığınız zaman yani kendiniz bir ışıklandırma atamak istediğiniz zaman klavyede tuşlar yanlış basıyodu, tekrar ediyodu, bazıları basmıyordu vs. tamamen yazılımsaldı yani. Bu sorunu çözmeleri en az 1 ay sürdü. Bu söylediklerim baz alınırsa ben Scope'a vereceğim paranın üstüne koyup K70 alırdım. Ya da bir bakarsınız şansınız yaver gider bu aralar Apex Pro / TKL indirime girer hiç düşünmeden onu alırsınız. Çünkü Apex Pro üstüne şuan klavye yok :)
 
Ben K70'in Scope'tan daha iyi olacağı kanaatindeyim. ASUS ROG STRIX Scope RX TKL Wireless Deluxe ROG RX Red Optik Mekanik Gaming Klavye - Gaming.Gen.TR bu klavyeyi almıştım fakat üründe 3 yıl garanti göstermelerine rağmen, 2 yıl garantili olduğunu teyit ettiğim için iadeye yolladım. Ses çıkarmayan bir Switch olsa da RX Switch'leri beğenemedim. O yüzden Scope'a sıcak bakmıyorum. K70'i hızı olsun, ışıklandırması olsun, bilek desteği olsun bence daha ön planda. Eski klavyem ASUS ROG STRIX Flare ve anlamadığım şekilde ASUS'un RGB aydınlatma kısmı son derece başarısız. Hiç tatmin edici bir seviyesi yok. Zaten sadece 4 kademe ayarlayabiliyorsunuz, diğer markalarda genelde 7-8 kademeden aşağı olmuyor. ASUS'un uygulaması da kötü. 2.5 sene boyunca ROG STRIX Flare kullandım (Cherry MX Red), yay sesi, tuş basmama sorunu tarzında hiç sorun yaşamadım aksine fazlasıyla memnundum fakat uygulama yüzünden 2.5 sene boyunca RGB ayarları default dışında kullandığınız zaman yani kendiniz bir ışıklandırma atamak istediğiniz zaman klavyede tuşlar yanlış basıyordu, tekrar ediyordu, bazıları basmıyordu vs. tamamen yazılımsaldı yani. Bu sorunu çözmeleri en az 1 ay sürdü. Bu söylediklerim baz alınırsa ben Scope'a vereceğim paranın üstüne koyup K70 alırdım. Ya da bir bakarsınız şansınız yaver gider bu aralar Apex Pro / TKL indirime girer hiç düşünmeden onu alırsınız. Çünkü Apex Pro üstüne şu an klavye yok :)

SteelSeries ürünlerini seviyorum fakat tenkeyless istemiyorum hocam tam boy isterim. Muhasebeciyim ve işim gereği numpad çok kullanıyorum. 2400 lira bir klavye için çok diye düşünüyorum.

Corsair K70 MK. 2
Scope RX
Scope Deluxe NX
ASUS TUF K7

Araştırmalarımı bunlar üzerinde yapıyorum şu an hocam.
 
Apex Pro üstüne şuan klavye yok :)
Razer Huntsman Elite var ki zaten efsane bir klavye olduğu için hiçbir yerde stoğu yok her yerde tükenmiş durumda. Aksi durumda onu önerirdim. Steelseries markasının ürünlerinden hiç memnun kalmadığımı söylemeliyim. Amiral gemilerini kullandım; M800 klavye ve Sensei Wireless. Hiç memnun kalmadım M800'ün tasarım hatası vardı. Durduk yere keycapsleri kırıldı ve spacebar çıkıp duruyordu. Sensei Wireless da iyi bir sensöre sahip değildi ve sadece 1.5 yıl sonra sağ tuş basmamaya başladı. Yeni mouselarını da Mediamarkt mağazasında denedim. Açıkcası, malzeme kaliteleri o kadar iyi gelmedi. Şu an kullandığım Razer DeathAdder hissiyatının çok altındaydı... Yani normalde Steelseries'ten uzak dururum ama Apex serisi gayet başarıılı gözüküyor. Yine de ASUS Scope NX Deluxe, Scope RX veya Razer Huntsman Elite kadar iyi bir ürün olduğunu düşünmüyorum.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı