Corsair K95 Platinum vs SteelSeries Apex 7

Bevkay

Kilopat
Yer
Mozambik
Daha fazla  
Bu iki klavyelerden hangisi alınabilir? Benim kafamı çok karıştırdı bu yüzden konu açma ihtiyacı buldum. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.
Not: Kullandığım Mouse Corsair Harpoon RGB Pro eğer Apex 7 alırsam bu mouse SteelSeries programı üzerinden kontrol edilebilir mi?

Merhabalar, Corsair K95 Platinum(Mx Cherry Speed) 2 yıl boyunca deneyimleme fırsatında bulundum. Malımı çok özenle kullanan birisi değilim. 2 yılın sonunda klavye de bazı problemler çıkmaya başladı.
* Media tuşlarında bulunan ses yükseltme ve kısma aparatında temassızlık. Örnek olarak yukarı sürdüğüm zaman aşağıya doğru ivmelenmesi. Fakat bu sadece K95'e özel bi durum olmadığını düşünüyorum bu mekaniği kullanan bir çok üründe aynı problemler vuku bulabiliyor. Buna örnek olarakta logitech g403 faremin orta tuşunda da aynı problem oldu. Bilmiyorum benden kaynaklıda olabilir.
* K95 Klavyemin bileklik desteğini temizleme işlemi yaparken takarken ayaklarını kırdım.
* K95 Klavyemin yükseltme alçaltma ayaklarını kırdım yetmedi RGB renk aydınlatma tuşunun ayağını bile kırdım.

Bunların bir çoğu benim hatam olmasına rağmen boğaziçi ile iletişime geçip kırılan bileklik desteği için yardım istedim çünkü bileklik desteğinin ayrıyetten satışı yok olsa satın alırdım, sağolsunlar ilgilendiler ve 2 güne gönderdiler. Ayrıyetten, Corsair RMA bakımından kanaatimce bir çok firmadan öndedir.

Ben kesinlikle Corsair tavsiye ederim fakat yayıncılık gibi bir plan varsa aklınızda yeni çıkan Corsair K95 Platinum XT modeli size daha uygun olacaktır. Elgato şirketini bünyesine katmasından sonra klavyesine mini stream deck özelliğini katması yayıncılar için çok büyük artı olduğunu düşünüyorum. Şuan için ülkemize daha gelmiş değil ama amazon üzerinden sipariş verebilirsiniz. Eğer almayı düşünüp sipariş verirseniz Mx Cherry modeline dikkat etin. Benim kullandığım Mx Cherry Speed modeliydi çok hasas olduğundan parmağınızı klavye üzerinde tuttuğunuz zaman bile algılayıp tuşu basabiliyor. Mx Cherry özelliklerine kısaca buradan bakabilirsiniz.

Peki mx brown çok sesli midir ya da ne kadar hassastır? Ona göre belki brown alabilirim. Ve ben yani bir şeyi aldığımda eğer kaliteli ve düzgün ise en az 8-10 sene kullanırım kırmam dökmem gözüm gibi bakarım. Ve bu arada bir şey dikkatimi çekti inceleme videosuna baktım klavyenin bilek dayama desteğinde bir mıknatıs vardı onun özelliği ne yani anlamadım pek. Ve yayın vs. açmayı düşünmüyorum açmayı. Zaten pek bulamadım k95 platinum xt itopyada vardı stoklar tükenmişti.

Son düzenleme:

Brown switch hiç deneme fırsatım olmadı . İnternette videolar mevcut bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben pek anlamıyorum yani de size sorayım mx speed'den daha fazla mı ses çıkarıyor yoksa daha az mı?Fakat mx speed tercih etmeyi düşünüyorum klavyeye vurarak yazıyorum çünkü yoksa algılamıyor laptop klavyesi ve parmaklarımı rahatsız ediyor bunu bırakmam lazım bence.
Fakat MX brown alma kararı aldım arada fiyat farkı olursa MX Speed alabilirim fakat MX brown hassasiyet olarak benim için neredeyse tam ideal. Ses sorun olur mu bilmiyorum. Duruma göre karar vereceğim.

Daha az çıkıyor browna göre biraz daha tok ses istiyorsanız brown ideal sizin için, bildiğim kadarıyla şuan için brown switchler mx cherry speed(silent) switchlere göre biraz daha yüksek fiyatı ses sorunu olacağınıda fazla sanmıyorum. İlk kullandığım motospeed mekanik klavyem blue switchti sanki fındık kırıyordum masanın üstünde discorddan arkadaşlar baya rahatsız oluyorlardı brown veya silent switchte böyle birşey söz konusu hiç olmadı.

Tamam o zaman teşekkürler. Brown switch alacağım fakat bu dolar kurunun düşmesini beklemek lazım malum pc ile beraber alıcağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…