Merhabalar, Corsair K95 Platinum(Mx Cherry Speed) 2 yıl boyunca deneyimleme fırsatında bulundum. Malımı çok özenle kullanan birisi değilim. 2 yılın sonunda klavye de bazı problemler çıkmaya başladı.
* Media tuşlarında bulunan ses yükseltme ve kısma aparatında temassızlık. Örnek olarak yukarı sürdüğüm zaman aşağıya doğru ivmelenmesi. Fakat bu sadece K95'e özel bi durum olmadığını düşünüyorum bu mekaniği kullanan bir çok üründe aynı problemler vuku bulabiliyor. Buna örnek olarakta logitech g403 faremin orta tuşunda da aynı problem oldu. Bilmiyorum benden kaynaklıda olabilir.
* K95 Klavyemin bileklik desteğini temizleme işlemi yaparken takarken ayaklarını kırdım.
* K95 Klavyemin yükseltme alçaltma ayaklarını kırdım yetmedi RGB renk aydınlatma tuşunun ayağını bile kırdım.
Bunların bir çoğu benim hatam olmasına rağmen
boğaziçi ile iletişime geçip kırılan bileklik desteği için yardım istedim çünkü bileklik desteğinin ayrıyetten satışı yok olsa satın alırdım, sağolsunlar ilgilendiler ve 2 güne gönderdiler. Ayrıyetten, Corsair RMA bakımından kanaatimce bir çok firmadan öndedir.
Ben kesinlikle Corsair tavsiye ederim fakat yayıncılık gibi bir plan varsa aklınızda yeni çıkan Corsair K95 Platinum XT modeli size daha uygun olacaktır. Elgato şirketini bünyesine katmasından sonra klavyesine mini stream deck özelliğini katması yayıncılar için çok büyük artı olduğunu düşünüyorum. Şuan için ülkemize daha gelmiş değil ama amazon üzerinden sipariş verebilirsiniz. Eğer almayı düşünüp sipariş verirseniz Mx Cherry modeline dikkat etin. Benim kullandığım Mx Cherry Speed modeliydi çok hasas olduğundan parmağınızı klavye üzerinde tuttuğunuz zaman bile algılayıp tuşu basabiliyor.
Mx Cherry özelliklerine kısaca buradan bakabilirsiniz.