Okurken beynim yandı.
- GPU kullanımı arttırmak için çözünürlük ve grafik ayalarını üste çekmeniz gerekiyor.
- 1x16 ve 2x8'in vereceği performans aynı değildir. 2x16 yapmayacaksanız 1x16 alarak zaten hata yapmış oluyorsunuz. 8x2'ye geçerseniz büyük ihtimal bu problemler düzelir.
Corsair LPX zaten sıkıntılı RAM'ler.
Neye dayanarak sıkıntılı? Memtest yaptığımda herhangi bir sorun gözükmedi bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
Okurken beynim yandı.
- GPU kullanımı arttırmak için çözünürlük ve grafik ayalarını üste çekmeniz gerekiyor.
- 1x16 ile 2x8'in vereceği performans aynı değildir. 2x16 yapmayacaksanız 1x16 alarak zaten hata yapmış oluyorsunuz. 8x2'ye geçerseniz büyük ihtimal bu problemler düzelir.
RAM 3000 MHz fakat senin onu BIOS'tan ayarlaman lazım yoksa 2133 MHz'de çalışır.
RAM'ın frekansını kontrol ettin mi?
Ayrıca arkadaşın da belirttiği gibi 2x8 RAM kullanman gerekiyordu. Keşke sistemi toplamadan önce birilerine danışsaydın.
Sisteminde 10400F mi var yoksa Ryzen 5 3600 mü?
Sistemin bayağı iyi.
X. M. P. Açınca bile sıkıntı çıkarbilir.
GPU kullanımı arttırmak için ne yapmam gerekiyor peki.
1x16 ile 2x8'in performans farkını zaten biliyorum sistem üzerinde değişiklik yapamadığım için 1x16 şeklinde tercih ettim fakat burada sorun benim sistemimde kullanılan Crucial marka RAM'de değil abime aldığımız sistemdeki performans farkı. Zaten değiştireceğim fakat bu sorunun neden ve nasıl kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum. Aynı RAM aynı MHz 2 farklı sistem üzerinde de düşük performans susan Corsair marka RAM.
RAM 3000 MHz benim AMD sistemimde 3000 olarak çalışıyor fakat CPU-Z'de görülen değer farklı RAM'in tam çalışma frekansı 3000 ama içerisinde tek profil mevcut ve onun üzerinde çalışıyor.
Kendi sistemim 2070 Super ve R5 3600. değiştirme şansım olmadığı için bu şekilde kullanıyorum fakat asıl büyük problem bahsettiğim RAM'in performans farkı 80 90 aralığında FPS aldığım noktalarda anlık düşüş 70 72 civarlarında ve oyun için takılmalar yaratıyor hatalı olmayan bir RAM nasıl oluyorda doğru frekansta çalışırken aynı özelliğe sahip başka RAM'den daha kötü olabiliyor.
XMP'siz test edeceğim fakat bu marka ve serinin arızalı olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz acaba.
Toplamda 32GB olmak üzere 4 adet LPX modül kullanıyorum 2 yılı geçkin bir süredir. Tek bir sorun yaşamadım 2133MHz olarak da, XMP Profile 1 3000MHz'de de. Dayanağınız nedir acaba?Corsair LPX zaten sıkıntılı RAM'ler.