Corsair marka RAM takılınca sistem açılmıyor

Kaan Esen

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba. DDR 4 8 GB 3200 MHz Corsair RAM aldım. RAM takviyesi için RAM'imle her şey uyuşuyor ben RAM'i kasaya taktığım zaman bilgisayar açılmıyor.
Doğru taktığıma dahil eminim RAM'i çıkardığım zaman bilgisayar açılıyor. Benim 1. RAM'i çıkartıp yeni aldığım Corsair RAM'i takınca bilgisayar açılmıyor. Corsair RAM'i çıkartıp benim ana RAM'i taktığım zaman ise bilgisayar yeni açılmadı. Bu sefer ben kafayı yedim ondan sonra benim yeni aldığım Corsair RAM ve benim ana RAM'i beraber takıp Corsair RAM ile beraber taktıktan sonra Corsair RAM'ı çıkarttım ve bilgisayar açıldı. Hayatımda gördüğüm en ilginç bilgisayar konusu. RAM'i alalı 1 gün olmuştu MediaMarkt'da sağ olsunlar iade almıyorlarmış. Piston kupası gibi benim rafta RAM paketiyle beraber hala jelatiniyle parlıyor halde duruyor. 700 TL çöp oldu çözümü var mıdır?

2. ve 4. Slotlar'a takıyorsunuz değil mi?
Hatasız olan RAM çalışmıyorsa anakart ile alakalı bir sorun olabilir. Yeni aldığınız RAM arızalı olup anakarta hasar vermiş olabilir.

RAM'in çalışmadığını zannetmiyorum. Çok karışık bir durum. 2 slot RAM var anakartımda benim. Corsair RAM'ı taktığım zaman 1. slota benim ana RAM'i çıkartıp, yine açılmıyor fakat ana RAM'i taktığım zaman Corsair'i çıkartıp bu sefer tekrar açılmıyor. iki RAM'i beraber takıp Corsair RAM'ı çıkarttığım zaman bilgisayar açılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'in çalışmadığını zannetmiyorum çok karışık bir durum 2 slot RAM var ana kartımda benim Corsair RAM'ı taktığım zaman 1.slota benim ana RAM'i çıkartıp yine açılmıyor fakat ana RAM'i taktığım zaman Corsair'i çıkartıp bu sefer tekrar açılmıyor iki RAM'i beraber takıp Corsair RAM'ı çıkarttığım zaman bilgisayar açılıyor.

Yani sistemde toplam 3 RAM oluyor hepsini takınca?
Sisteminizde Dual+Single RAM desteği yoktur. Yani ya 2 tane RAM'ya da 4 tane RAM takacaksınız. Quad yani 4 tane desteği de olmayabilir gerçi.
Anakartınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı