Corsair MP510 düşük kopyalama hızı

Sucrofe

Kilopat
Corsair MP510 480 GB kullanıcısıyım, 3480 MB/sn okuma ve 2000 MB/sn yazma hızı vaat ediyor.

Test yaptım, vaat edileni veriyor gibi ama tabii diğer değerlerden anlamıyorum. İyi mi test sonucu sizce? Görseli ekledim konuya.

HDD'den SSD'ye dosya attım, ortalama 200 MB/sn hız ile atıyor dosyayı.

MP510'dan MP510'a dosya yazdım, buradaki değer biraz dengesiz. Anlık 1 GB/sn ile başlıyor, sonra 800 MB/sn, sonra 500 MB/sn, sonra anlık 95 MB/sn hızına düşüp tekrardan 450 MB/sn hıza fırlıyor falan. Bunlar da bayağı hızlı oluyor yani, anlık. 400 MB/sn civarında genelde.

Sizce bir anormallik var mı? Bu dosya yazma hızı daha fazla olması gerekmez miydi?
Screenshot_2019-07-04-11-33-31-1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ssd sağlam bir ssd, sorunun kaynağının ısınma olduğunu sanmam ama termal verilerini kontrol ettin mi? CrystalDiskInfo ve Hwinfo64 programlarıyla SSD sıcaklığını takip edersen daha sağlıklı olur. Hız kesmeleri genelde ısınmadan olur ama bazen anakartındaki veri yolundan tut, sistemde onu etkileyecek başka faktörlerde olabilir.

Bu iki SSD mi takılı ana karta? Yoksa HDD gibi benzer diskler de mevcut mu?

Ayni olay bendede var. 1 nvme ssd Corsair mp510, 1 sata ssd, 1 5400k RPM HDD takili. Isletim sistemi m2 ssdye kurulu. Crystal Diskmark ta degerler oldukca yuksek yerinde geliyor ancak mp510dan mp510a dosya kopyaladigimda 300 - 400 mb/sn den basliyor 100 -150 ye kadar dusuyor. Sicaklik ise max 40 dereceyi goruyor.

Ayni olay bendede var. 1 nvme ssd Corsair mp510, 1 sata ssd, 1 5400k RPM HDD takili. Isletim sistemi m2 ssdye kurulu. Crystal Diskmark ta degerler oldukca yuksek yerinde geliyor ancak mp510dan mp510a dosya kopyaladigimda 300 - 400 mb/sn den basliyor 100 -150 ye kadar dusuyor. Sicaklik ise max 40 dereceyi goruyor.

Anakartındaki M.2 yuvanın PCI Express 3 X4 veriyoluna sahip olduğuna emin misin? Yoksa X2 hızında mı çalışıyor? Bazı anakartlarda öyle çünkü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı