Corsair MP510 vs. Kingston A2000

Her ne kadar MP510b ile kötüleşmiş olsa da fiyat avantajı ve diğer özellikleri göz ardı edilemez.

A2000'den iyi bir disk yine dedikleri gibi. MP510'u tak geç :)
MP510b değil hocam direk MP510. 240GB ve 2TB modelleri değiştirilmedi. Hazır iyi bir fiyattan bulmuşken bunu takayım babamın emektara. ^^

Aynı modelin 240 GB versiyonunu kullanıyorum. Bir sene oldu sanırsam, belki de fazla. Zaten 3-5 aydır halihazırda bulunan yazma hızlarındaki düşüşler yerini ısınmaya bağlı olacak şekilde okuma-yazma hızlarında düşüşlere bıraktı. Bir test yapayım:

Screenshot 2021-03-28 134608.png

Sonuçlar komik geldi. ATTO ile denedim bir de.

Screenshot 2021-03-28 133946.png

Görmek isterseniz pek de güvenilir olmayan sağlık değerleri:

Screenshot 2021-03-28 134648.png

Sıcaklık değerleri hemen test sonrası alınmıştır.

Kendi sözde yazılımından görüntü alalım:

Screenshot 2021-03-28 135415.png

Satın aldığımdan itibaren bir tane güncelleme almadı.

Ne yapacağınız hakkında öneri yapmak istemiyorum açıkçası. Yaklaşık 1,5 sene kullanım sonrası değerler bu şekilde. Kendiniz bir çıkarım yapabilirsiniz isterseniz.

Aynı modelin 240 GB versiyonunu kullanıyorum. Bir sene oldu sanırsam, belki de fazla. Zaten 3-5 aydır halihazırda bulunan yazma hızlarındaki düşüşler yerini ısınmaya bağlı olacak şekilde okuma-yazma hızlarında düşüşlere bıraktı. Bir test yapayım:

Sonuçlar komik geldi. ATTO ile denedim bir de.

Görmek isterseniz pek de güvenilir olmayan sağlık değerleri:

Eki Görüntüle 944838

Sıcaklık değerleri hemen test sonrası alınmıştır.

Kendi sözde yazılımından görüntü alalım:

Eki Görüntüle 944843

Satın aldığımdan itibaren bir tane güncelleme almadı.

Ne yapacağınız hakkında öneri yapmak istemiyorum açıkçası. Yaklaşık 1,5 sene kullanım sonrası değerler bu şekilde. Kendiniz bir çıkarım yapabilirsiniz isterseniz.
İşte hocam kısaca Corsair'dan asla SSD almayın. Yazılım desen umurlarında değil. Öyle ki yazılımın bağlantısı bile 2013 yılında kalma.
Google'a aratınca karşınıza ilk bu çıkıyor. 🤣

Değerleriniz baya düşmüş. Bunun sebebi dolulukta olabilir. %80 dolmuş SSD. Biraz boşaltıp bir daha hız testi yapın bence.

@Yehetto Hocam PNY CS3030 geldi mi? Geldiyse nasıl şu an ilk izlenimlerinize göre?

İşte hocam kısaca Corsair'dan asla SSD almayın. Yazılım desen umurlarında değil. Öyle ki yazılımın bağlantısı bile 2013 yılında kalma.
Google'a aratınca karşınıza ilk bu çıkıyor. 🤣

Değerleriniz baya düşmüş. Bunun sebebi dolulukta olabilir. %80 dolmuş SSD. Biraz boşaltıp bir daha hız testi yapın bence.

@Yehetto Hocam PNY CS3030 geldi mi? Geldiyse nasıl şu an ilk izlenimlerinize göre?
CS3030 gelmedi gelsin Windows'u kuracağım.

MP510 babama yeter. ^^

Evet. Açtığım bir konu vardı bunun hakkında.

Değerleriniz baya düşmüş. Bunun sebebi doluluk da olabilir. %80 dolmuş SSD. Biraz boşaltıp bir daha hız testi yapın bence.
Şu an pek mümkün görünmüyor ama ekleme yapmaya çalışırım test yaparsam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı