Corsair Obsidian 250D Mini İtx Kasa İnceleme ve Montaj

Atx kasam TV yanında pek hoş durmadığından Mini İtx sistem toplama kararı aldım. Youtube'dan uzun video incelemelerinden sonra kasa olarak Corsair Obsidian 250D'de karar kıldım.
Kasanın boyutları: 290mm yükseklik 277mm genişlik ve 351mm derinliğe sahip. Boş ağırlığı yaklaşık 4,5kg.
Adım adım mümkün olduğunca resim çekmeye çalıştım.
  • Sistem bileşenleri
  • Msi H110i Pro Anakart
  • WD 1 TB HDD
  • Thermaltake Smart Power 550w (12V 504W)
  • İntel i5 6500 Skylake 3,2Ghz
  • Kingstone 8 GB DDR4 2133Mhz
  • Sandisk Ultra II 120GB SSD
  • Corsair Obsidian 250D Kasa
  • ve bolca zip kelepçe
20160426_182332.jpg

• Msi H110i Pro Anakart
20160426_183311.jpg

• İşlemci, işlemci fanı ve ram montajı
  • Her şey bittikten sonra işlemci fanından biraz şüphelenip çıkarıp tekrar termal macunlayıp 90 derece saat yönünde çevirerek montajladım. Bu şekilde kabo fana temas edecek gibi geliyordu.
20160426_183422.jpg

• Kasanın boş hali yaklaşık 4,5Kg ve elinize aldığınızda çok sağlam olduğu hissini rahatlıkla veriyor.
  • Ön tarafında 2 adet usb 3 girişi, kulaklık ve mikrofon girişi açma kapama düğmeleri ve ulaşması biraz güç reset tuşu mevcut.
  • Ön kısmın da resmini almadığımdan webden eklediğim foto ile gösteriyorum.
C250D11.jpg

• Yan kapaklarda mangetli filtreler mevcut.
  • Ön tarafta 1 adet 14cm'lik fan ve önünde yine fan filtresi mevcut.
  • Yan tarafta ise 12cm'lik egsoz fan mevcut. Öndeki fanı anakarta takınca bu fanı anakartta takacak giriş olmadığından molex dönüştüğü ile yarı hızda kullanıyorum. Tam hızda iken rahatsız etmese de biraz ses yapıyor.
  • Rahat montaj için üstteki DVD sürücü takılacak aparatı üzerindeki 4 vidayı sökerek çıkartıyoruz.
20160426_183941.jpg

• Bu arada çok resim çekemedim montaja o kadar kaptırmışım ki kendimi SSD ve HDD nin montajını resimleyemedim. İnternetten aldığım bir kaç foto ile gösteriyorum.
  • 2 Adet 2,5" SSD ve 2 adet 3,5" HDD aparatı mevcut. HDD aparatlarında görüleceği gibi ortada SSD sabitleyecek vida boşlukları da mevcut. Yani toplamda 4 SSD ve 2 HDD yi bu mini kasaya soruncuszca ekleyebilirsiniz. Tabi anakartta o kadar sata girişi var ise. Benim anakartımda 4 adet sata girişi mevcut.
C250D_19.jpg
hdd_cage.jpg

• Anakartın montajı ile güç kabloları ve kasanın kablolarının montajı.
  • Kasada kablolama için çok güzel düşünülmüş çıkıntı cepler mevcut. Bu cepler zip kelepçeler ile kablo düzenleme için süper.
  • Modüler psu kullanmadığım için az da olsa kablo karmaşası mevcut. Ancak kablolar düşük profilli ve tabanda olduğu için kasa içi hava akımıında hiç problem yok.
20160426_195017.jpg

• Kablolaları düzenlemeye devam.
20160426_195024.jpg

• Ekran kartı henüz almadığım için kırmızı renkli pci express güç kabloları boşta duruyor.
20160426_195923.jpg

• Tüm kabloları tabana yayarak zip kelepçelerle sabitledim.
20160426_195930.jpg

• DVD sürücü aparatını geri monte ediyorum. Bu aparat aynı zamanda tüm kablo karmaşasını da gizliyor.
20160426_201128.jpg

• Tam boy atx kasam ve yeni mini itx kasam.
20160426_204012.jpg

• Kasanın üst kısmında da sistemi görebileceğiniz hoş bir penceresi mevcut. Tabi buradan stok fanı görmek pek hoş değil :)
20160426_204024.jpg

• Yeni pc'ye kinguin üzerinden 85TL ye aldığım Windows 10 Pro 64bit yükledim ve sorunsuzca aklifleştirildi.
20160426_204122.jpg

Sonuç olarak Corsair Obsidian 250D küçük boyutlarına rağmen 9,5cm kule soğutucu ya da 24cm sıvı soğutucu desteğiyle, 29cm uzunluğuna kadar ekran kartı desteği ile her ihtiyacınızı karşılayan toz geçirmez güzel bir kasa. Fiyat olarak muadillerine göre biraz pahalı olsa da bence bu farka değer. İmkan varsa modüler bir psu ile çok daha güzel sonuç alınabilir.

Bu arada merak edenler için toplam maliyet windows dahil 2000TL. Hepsiburada.com'un %10luk mobil indirim fırsatını değerlendirdiğim için fiyat biraz uygun oldu. Ekran kartı için yeni nesilleri bekliyorum.

Mini itx sistem toplayacaklara örnek olması dileğiyle. Keyifli forumlar.

Son düzenleme:
Çok şirin hoş bir kasa olmuş. Göründüğü üzere ATX kasaya da sahipsiniz, iki kasanın montaj aşamalarını değerlendirdiğinizde , mini atx kasaların montaj zorlukları, sonucunda ulaştığınız güzel ve şirin görüntüye değdi mi sizin açınızdan ?

@ozgurcan112 teşekkür ederim. Atx kasa Thermaltake Versa II modeli kablolama açısından çok verimli bir kasa değil. Üzerindeki psu kılıflı kablolara sahip değil rengarek ve dağınık kablolu olduğundan biraz daha dağınık olmuştu içerisi. Sadece anakart güç kablosu kılıflı.

Mini kasayı toplamak bana çok keyif verdi açıkcası. Her şey küçük alana sığdırılması için düşünülmüş "bunun için yapılmış" dediğiniz bir kasa. Montaj olarak hiç bir zorluğu yok bence ve kesinlikle değdi diyebilirim.

Tekrardan elinize sağlık , umarım ileride bütçeniz olur da R9 Nano gibi bir ekran kartı takıp performans değerlendirmesini yapabilirsiniz :)
Ayrıca bende bu tip şirin bir kasa toplamayı düşünüyordum montajının azap verici olmadığını duymak rahatlatıcı oldu :)

İyi dileklerin için teşekkür ederim. Aklımda GTX 1060 ya da fiyatı alınabilecek gibi olursa GTX 1070 var. İnşallah cep dostu ekran kartları olur da bizleri üzmez. Bu arada bugün resimlere baktıkça gözüme dağınık geldi fotolar ve kablolamayı bir adım öteye taşımaya karar verdim. Ön fanı da sökerek ince işçilik ile bolca zip kelepçe harcayarak düzenledim. PSU modüler olmasa da modüler olmasa da modüler boyutlarda yani biraz daha kısa. Anakartın altında kalan kısıma pci expres güç kablosunu ve moleks kabloları sığdırabildim. Son kablo durumunu baya beğendim. Bundan iyisi de olmaz sanırım.

1.jpg
2.jpg

Dosya Ekleri

• 3.jpg
    3.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 419
@Carlzberg Tv ye bağlı kullanınca inan zor oluyor koyacak yer bulması. Salonumdaki tv nin yanı müsait atx için ama diğer odamdaki tv nin yanı biraz dar ve büyük kasa büyük problem oluyor. Dediğine yakın bir şey yaptım. TV nin direkt sağ yanına koydum tv ünitesi üzerine. Metal mumluğun olduğu yere.

Sonunda beklenen kart geldi. MSI GTX 1060 Gaming X kasadaki yerini aldı. Ekran kartını beklerken 8GB ram ilavesi yapmıştım. Son hali şu şekilde;
ad09c331dcf6b658eee3d93b721761b1.jpg
2bb1aa9a-8019-4c24-af83-38afb134a577.jpg

1080p için ideal mini itx sistem.

Sonunda mini canavarı tamamlamışsın. Konu testlerle devam ederse iyi olur. Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim. Testleri technopat ekibi yapacaktır yakın zamanda.
Gerçekten çok iyi. Bende thermaltake core v1 var. Kıskandım doğrusu. Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim. Thermaltake V1 düşünüyordum başlarda, sonradan her yeri toz filtreli olduğundan Corsair 250D'ye yöneldim. 2 markaya da sempatim var kaliteli markalar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı