Corsair RM 750X güç kaynağı TUF RTX 4070 OC besleyebilir mi?

Makaleler
7
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Bildiğiniz gibi NVIDIA'nın çıkardığı stok kartı saymazsak diğer markaların ürettiği RTX 4070 kartlarda 8 pin güç girişi bulunuyor ve kartın tgp değeri 200 watt.
Kullandığım güç kaynağı Corsair RM 750X. PCI-e çıkışına taktığım tek 6+2 pin kablo bu GPU için gerekli gücü sağlayabilir mi emin olamadım. Tek çıkştan azami kaç watt verebiliyor bilmiyorum, dolayısıyla 200 watt ile bu GPU'yu besleyebiliyor mu bilmiyorum. Zira kartın inceleme videolarındaki kadar yüksek FPS alamıyorum yaptığım testlerde. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Sistemimi de yazayım.
  • MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
  • Ryzen 7 5800X.
  • Corsair Vengeance RGB Pro 2x16 3600.
  • ASUS TUF RTX 4070 OC.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rm 750x en kaliteli gold 750w psulardan birisi. Toplam tüketim 700w civarında olsa bile yürür. PSU'da sorun yoksa şayet sorun başka yerde görünüyor.

Sorum RM 750x bu kart için yeterli mi değil. Fazlasıyla yeterli olduğunu biliyorum. Benim merak ettiğim tek 6+2 pin ile 200 watt güç sağlanabiliyor mu?
Fazla fazla yeter.
(Tuf 4070 çok pahalı o fiyata 4070ti var)
Aldığım fiyata 4070 Ti yoktu. Watt/FPS oranını da çok sevdiğim için ve 2K ile kullanmak için bu kartı seçtim.
RM 750x ile beraber 2 adet PCI-e kablosu geliyor olmalı.
Kutuda birkaç tane var ama emin değilim tam olarak kaç tane olduğu konusunda.

Sorum RM 750X bu kart için yeterli mi değil. Fazlasıyla yeterli olduğunu biliyorum. Benim merak ettiğim tek 6+2 pin ile 200 watt güç sağlanabiliyor mu?

Aldığım fiyata 4070 Ti yoktu. Watt/FPS oranını da çok sevdiğim için ve 2K ile kullanmak için bu kartı seçtim.

Kutuda birkaç tane var ama emin değilim tam olarak kaç tane olduğu konusunda.

Tek PCI-e kablosu 290w civarına kadar besler sorunsuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı