BaltazarAli
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: MSI B450 A PRO MAX
İşlemci: RYZEN 5 3600X
Ekran kartı: RTX 4060 8GB
Ram: G.SKILL Ripjaws 3x 8GB 3200mhz CL16
PSU: Thermaltake 80plus 600W
SSD: KC3000 Kingston 2TB
HDD: Seagate barracuda 2TB
- Meslek
- Öğrenci
- RAM
- g.skill ripjaws 8gb x3 3200 mhz 16cl
- İşlemci
- AMD ryzen 5 3600x
Merhaba arkadaşlar, 2-3 gün önce ekran kartim yandı. Yeni SSD almistim ve ona yeniden sistem kurduktan sonra oyun ortasinda ekran gidiyordu, ses var ama görüntü yoktu, 1-2 kez oldu ertesi gün ise PC bir anda kapandı ve açılmadi. PSU'dan ekran kartının kablosunu çıkarınca PC çalıştı ama ekran kartı yandı (RTX 2060). Ekran kartini takinca çalışmıyor. Eski kartim 1050'i taktim böyle devam ediyorum.
Simdi soruma gelirsek, sorunun PSU'dan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Thermaltake 600W (12v kanali 504W) PSU var ekran kartı gittiği icin daha düşük güç kullanan 4060 almayi düşünüyorum fakat CPU ona da zarar verir mi bilmiyorum. PSU değiştireyim mi, riske atmak istemiyorum o yüzden bu 850e Corsair'i düşünüyorum. Kısacası yeni alacağım ekran kartina zarar gelmesin diye PSU'yu değiştirmek mantıklı mi? 5 yıllık PC by arada ve PSU falan içini hiç acip temizlemedim sadece fani.
Simdi soruma gelirsek, sorunun PSU'dan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Thermaltake 600W (12v kanali 504W) PSU var ekran kartı gittiği icin daha düşük güç kullanan 4060 almayi düşünüyorum fakat CPU ona da zarar verir mi bilmiyorum. PSU değiştireyim mi, riske atmak istemiyorum o yüzden bu 850e Corsair'i düşünüyorum. Kısacası yeni alacağım ekran kartina zarar gelmesin diye PSU'yu değiştirmek mantıklı mi? 5 yıllık PC by arada ve PSU falan içini hiç acip temizlemedim sadece fani.
Son düzenleyen: Moderatör: