Corsair RMx 850W 4080 Super PCI-e kabloları yetersiz

SenmisinOxa

Hectopat
Daha fazla  
Güç kaynağında PCI-e slotu 3 adet ama kutu içeriğinden 2 PCI-e kablo çıktı. Ekran kartını takmak için 1 tane daha PCI-e kablo mu almam lazım?
(Boşta 1 adet de CPU kablosu var.)

Üretici sayfasında içerisinden bu kabloların çıktığı belirtilmiş. Bu durumda 2 tane EPS kablosu işlemciye, 2 tane PCIe kablosu da ekran kartına. PCIe kablosu 2 tane 8 pine dönüştüğü için bir tane 8-pin boşta kalabilir bu şekilde.

Evet öyle de ekran kartı dönüştürücüsü 3 pin.
Boş kalan yere şu uzatma pinini bağlasam olur mu?

4 adet PCI-e çıkmıyor bu arada 2 tane çıktı bende.

Dosya Ekleri

• 20240327_160434.jpg
    211,3 KB · Görüntüleme: 38
Evet öyle de ekran kartı dönüştürücüsü 3 pin.
Boş kalan yere şu uzatma pinini bağlasam olur mu?

4 adet PCI-e çıkmıyor bu arada 2 tane çıktı bende.

3-pin değil işte yanında 1 pin daha var. Onu birleştirip takıyorsun 4pin yapıyor. Bu kablodan 2 tane PSU ya takıyorsun diğer tarafta 4 tane 4 pinin oluyor. 3 tanesini ekran kartına takıyorsun bir tanesi boşta kalıyor.

Kardeşim ben anlatamadım galiba dönüştürücüye güç kaynağından gelen 3 adet PCI-e kablosu bağlanması lazım normalde. Bende 2 adet kablo var diyorum. Kırmızı ile gösterdiğim bağlantı yeri boş kalıyor. Bunun için ne yapmak gerekiyor kablo mu almak lazım?

Dosya Ekleri

• 20240327_161911.jpg
    178,8 KB · Görüntüleme: 32

Bir tane daha 8-pin kablo lazım. Eski versiyonu aldıysanız içerisinden 2 tane kablo çıkmış olabilir. Normalde aldığınız PSU’nun kutudan çıkan güncel kablo içeriği yukarıda attığım gibi.

Bir tane daha 8-pin kablo lazım. Eski versiyonu aldıysanız içerisinden 2 tane kablo çıkmış olabilir. Normalde aldığınız PSU'nun kutudan çıkan güncel kablo içeriği yukarıda attığım gibi.

Evet, şu anlık ek kısmını taksam sorun olur mu ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…