Corsair Spec Delta Fan Hız Kontrolü

kettlehat

Centipat
Katılım
11 Şubat 2020
Mesajlar
9
Arkadaşlar merhaba. Corsair Carbide Spec Delta RGB kasam ve MSI B450M-A Pro Max anakartım var. Şimdi benim sıkıntım şu ki kasada 3 ön 1 arka olmak üzere 4 fan var ve bunlar sürekli Max hızda çalışıyor. Bu nedenle aşırı gürültü yapıyorlar. MSI Afterburner ve MSI Command Center ile ekran kartıyla işlemci fanlarının hızlarını kontrol edebiliyorum. Ayrıca MSI Command Center'da sistem fanını kontrol etme seçeneği de mevcut ancak ayarlarıyla oynamama rağmen fanların hızında bir değişiklik olmuyor. Bir iki konu okudum bunun hakkında ama hiçbir şey anlamadım. Benim kasa fanlarım, kasanın arkasından gelen bir kabloyla anakarttaki "SYS_FAN1" girişine bağlı. Dördü birden buraya bağlı olmalı ki o kabloyu o girişten çıkardığımda ve bilgisayarı açtığımda kasa fanları çalışmıyor. Artık o kadar gürültü başıma vurdu ki kabloyu çıkardım. Benim anlamadığım bu fanlar anakarta bağlıysa ben bunları niye MSI Command Center'dan kontrol edemiyorum? Yoksa ben mi yanlış anladım ya da yanlış bir şey mi yapıyorum? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS üzerinden kontrol etmeyi deneyin. Ben Gigabyte anakart ile BIOS üzerinden ayarladım, o şekilde kullanıyorum. Aşağıdaki video yardımcı olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Videoya baktım. BIOSta PWM olarak işaretli görünüyor zaten otomatik olarak.
Ayrıca BIOS ayarlarında sistem fanının hızını düşürüp kaydetmeme rağmen hiçbir şey olmuyor. Yavaşlamıyorlar.
 
Son düzenleme:
Asus'un BIOS ekranı hakkında pek bir bilgiye sahip değilim. Ancak kendiniz birazcık kurcalayarak bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Videoya baktım. BIOSta PWM olarak işaretli görünüyor zaten otomatik olarak.
Ayrıca BIOS ayarlarında sistem fanının hızını düşürüp kaydetmeme rağmen hiçbir şey olmuyor. Yavaşlamıyorlar.
Bende sistem toplayacağım da aklımda bu kasa ve anakart var ne oldu sorunu çözebildiniz mi ?
 
Bende sistem toplayacağım da aklımda bu kasa ve anakart var ne oldu sorunu çözebildiniz mi ?
Aynı kasa ve benzer anakart var bende. Öndeki 3 fan için ayrı ayrı çıkış var. Anakartta fan için tek giriş var. Çoklayıcı ile birleştirmek istedim ama bilgisayarcı anakartın gücü yetmez dediği için güç kaynağından cd veya disk için ayrılmış boştaki kablodan bağlantı kurdum. Fan hızı kontrol edemiyorum ama fanlar çok sessiz çalışıyor. Farklı yol bulan veya bilen var mı bilmiyorum.
 
Aynı sorun bende de mevcut. Kartların bağlantı kabloları tam. Anakart b450 s2h. LED’ler çalışıyor kontrol edebiliyorum yazılım üzerinden fakat ne yaptımsa bir türlü döndüremedim fanları. Sorunu çözebilen var mi?
 
Ben de bu kasayı kullanıyorum. Kendim montajlarken fark ettim. Çoklayıcı kablonun ucu 4 pinli kablo fakat fanların ucu 3 pinli bu çalışmalarına engel değil fakat fanların ucunda olmayan 4. pin yanlış bilmiyorsam fanları kontrol etmemizi sağlıyordu. Ne yazık ki bu kasanın fanlarında bu destek bulunmuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı