Corsair Spec Delta fan kontrolü

Spec Delta'daki kontrolcü ile ilgili bir bilgi vereyim :). Kontrolcü olmadan fanlar ışıksız çalışıyor. Benim kasada ekran kartının yanına koymuşlar direkt. Elimle ayar yaparken bir ara çıkmıştı. Onu takmadan fanlar ışıksız çalışmıştı.

Ben montaj yaparken denemiştim kontrolcüyü takmadan tek renk pembe yanıyordu bende.
 
Corsair Spec Delta RGB fanlar kullanan bir kasa. Fanların birer tane PWM destekli güç giriş kablosu, birer tane de 4-pin 12v RGB kablosu var. Kasayla beraber RGB kablolarını tek bir kabloda birleştiren, RGB tekleyici kablo hediye ediliyordu diye hatırlıyorum. Fan güç çıkışlarını anakartınızdaki fan çıkışlarına takacaksınız, RGB çıkışlarını da tek kabloda birleştirip yine anakartınız üzerindeki 4-pinlik RGB led başlığına takacaksınız. Anakartınızda bu çıkış mevcut.

Görselde tam olarak nerede olduğunu işaretledim.
ledcikis.png
 
Adreslenebilir LED fanlarsa anakartında yok. Normal RGB LED fansa anakartında bir giriş var.

Corsair kasalarda genelde fan kontrol çıkıyor. Ama kumanda olayı USB'den veya kasanın reset butonuna takılmıyorsa gıcık oluyorum. Neyse biraz inceledim kasayı normal RGB fanlar adreslenebilir hiç göremedim. Bir kablo çıkıyor kasadan ona 3 fanı takıyorsun diğer ucunu anakartın işlemci ile PCI-ex arasında 4 pinli bir yer var oraya takıyorsun.
 
Corsair spec delta ülkemize 2 seri olarak geldi.1.si tek ssd aparatıyla geliyor 2.si 2 ssd aparatıyla 2 ssd aparatı olanda kontrolcü yok.
 
İzlediğim videolarda adamın anakartı MSI'dı. Mystic Light programı üzerinden fanların renklerini kontrol ediyordu. Ben de Gigabyte'ın programı üzerinden kontrok edebileceğim değil mi?
 
Corsair spec delta ülkemize 2 seri olarak geldi.1.si tek ssd aparatıyla geliyor 2.si 2 ssd aparatıyla 2 ssd aparatı olanda kontrolcü yok.
Bende 2 SSD aparatı var ve kontrolcü bulunuyor.

Kontrolcüyü bulmak için şu yolu izleyebilirsiniz ben böyle bulmuştum; kasanın önündeki fanların birinden çıkan 4 pinli kabloyu takip edin o kablo bir çoklayıcıyla birleşiyor, çoklayıcının diğer tarafındaki tek haldeki 4 pinli kabloyu takip edin o kablo anakartınıza bağlı değil ise bir kontrolcüye bağlıdır, kontrolcü büyük ihtimal arkası dönük halde duruyordur, kontrolcünün arkası kırışık halde bulunan bir bant ile kaplı, zaten kasada bantla kaplı olan tek şey benim gördüğüm kadarıyla, kontrolcünün üzerinde 3 tuş bulunuyor birisi tek tek renkleri değiştiriyor, bir tanesi basılı tutunca kapatıp açmaya, modların çalışma hızına ve ışık şiddetini ayarlıyor, en son tuş ise modlar arasında geçiş yapmanızı sağlıyor.

Umarım yardımcı olmuştur, müsait olduğum bir zaman rehber yapmayı düşünüyorum😁
 

Yeni konular

Geri
Yukarı