Çözüldü Corsair Spec-Delta RGB fan bağlantılarını yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ANGARA MESSI

Hectopat
Kasa: Corsair Spec Delta RGB.

Arkadaşlar kasanın önünde 3 tane RGB fan var ve bu fanlar alttaki fotoğrafda görüldüğü gibi bağlanıldığında 3 pinden 1 pine düşüyor. O pin de kontrolcüye gidiyor. Kontrolcünün diğer ucu da PSU'dan SATA olarak güç alıyor.

Araştırmalarıma göre bu RGB'leri MSI mystic yazılımından kontrol edebiliyoruz ama ben uygulamadan kontrol edemiyorum (kendi fan kontrolcüsü kasanın içinde kalıyor, oradan kontrol etmek hep kasanın camını açtırmak zorunda bırakıyor, ben de yazılımdan kontrol etmek istiyorum). Anladığım kadarıyla RGB fanları anakarttaki JRGB pinlerine takmam gerekiyor ama nasıl takacağımı bir türlü çözemedim. Anakarttaki JRGB pinlerine girebilecek olan dişi bağlantıları yapamıyorum ama uymuyor. Acaba özel bir kablo mu almam gerekiyor benim bu RGB fanları JRGB pinine takmam için yoksa başka bir şekilde mi oluyor? Aydınlatırsanız çok sevineceğim.

20220828_162532.jpg

Screenshot_1.png

Çözüm
Eki Görüntüle 1499818
standart 4 pin erkek bağlantı var
Şimdi şöyle yapıyoruz sendeki fanlar çoğaltıcı kabloya takıp kabloyu da JRGB1 'e takıcaksın

Fakat takmadan önce çok dikkatli bakarsan takacağın dişi pinli kablonun üstünde bir ok var. Ok senin 12v güç kablonu gösteriyor.

Anakaratının fotoğrafına baktığında pinlerin orada 12v yazısını göreceksin, o ok 12v'a gelecek .

Çok dikkatli olmalısın, o ok ile 12v 'u eşleştirmeden kafana göre takarsan ledlerin sizlere ömür.
Eki Görüntüle 1499818
standart 4 pin erkek bağlantı var
Şimdi şöyle yapıyoruz sendeki fanlar çoğaltıcı kabloya takıp kabloyu da JRGB1 'e takıcaksın

Fakat takmadan önce çok dikkatli bakarsan takacağın dişi pinli kablonun üstünde bir ok var. Ok senin 12v güç kablonu gösteriyor.

Anakaratının fotoğrafına baktığında pinlerin orada 12v yazısını göreceksin, o ok 12v'a gelecek .

Çok dikkatli olmalısın, o ok ile 12v 'u eşleştirmeden kafana göre takarsan ledlerin sizlere ömür.

Çözüm
Şimdi şöyle yapıyoruz sendeki fanlar çoğaltıcı kabloya takıp kabloyu da JRGB1'e takacaksın

Anakaratının fotoğrafına baktığında pinlerin orada 12v yazısını göreceksin, o ok 12V'a gelecek.

Çok dikkatli olmalısın, o ok ile 12V'u eşleştirmeden kafana göre takarsan LED'lerin sizlere ömür

20220829_190502.jpg

Anladımmı diye sormak istiyorum;
Fotoğraftaki bağlantıda kontrolcü erkek pinli, dişi pinli olan kablo da zaten 3 RGB fanı tekleyen kablo. Bu fotoğraftaki bağlantıyı söküp kontrolü ile işim kalmayacak diğer dişi kabloya yani 3 RGB fanı tek pin yapan kabloyu anakartta JRGB portuna takıyorum. Ok olan taraf ile 12v yazısı eşleşecek şekilde. Doğru mu anladım?

Eki Görüntüle 1500134

Anladımmı diye sormak istiyorum;
Fotoğraftaki bağlantıda kontrolcü erkek pinli, dişi pinli olan kablo da zaten 3 RGB fanı tekleyen kablo. Bu fotoğraftaki bağlantıyı söküp kontrolü ile işim kalmayacak diğer dişi kabloya yani 3 RGB fanı tek pin yapan kabloyu anakartta JRGB portuna takıyorum. Ok olan taraf ile 12v yazısı eşleşecek şekilde. Doğru mu anladım?
Aynen öyle, kasa içerisinde gelen rgb kontrolcü sadece onunla kontrol etmeni sağlıyor. Aradaki kontrolcüyü kaldırıp direkt olarak anakarta bağla.

Aynen öyle, kasa içerisinde gelen rgb kontrolcü sadece onunla kontrol etmeni sağlıyor. Aradaki kontrolcüyü kaldırıp direkt olarak anakarta bağla.
tamam deniyorum dönüş yapacağım

@Militia Evet işe yaradı. MSI Mystic Light üzerinden kontrol edebiliyorum. Aslına bakarsanız çok basit bir işlem ama bilmeyen insanlar için biraz karmaşık gelebiliyor. Konuma dönüş yaptığınız için teşekkür ediyorum, iyi akşamlar.

Son düzenleme:
tamam deniyorum dönüş yapacağım

@Militia Evet işe yaradı. MSI Mystic Light üzerinden kontrol edebiliyorum. Aslına bakarsanız çok basit bir işlem ama bilmeyen insanlar için biraz karmaşık gelebiliyor. Konuma dönüş yaptığınız için teşekkür ediyorum, iyi akşamlar.
Rica ederim, iyi eğlenceler dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı