Corsair Spec Delta RGB fanlar dönmüyor

sezerkurt

Centipat
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
110
Corsair Spec Delta kasa fanlar dönmüyor. 4 pinli girişler bağlayıcıyla hazır geldi. Bende SATA kablosuyla direkt PSU'ya taktım fakat sadece ışığı yanıyor fanlar dönmüyor. 3 pinli girişleri kaldı fakat onları takacağım hiçbir yer yok. Anakartta da zaten CPU ve egzoz fan için giriş var başka yok.
 

Dosya Ekleri

  • 138616741_136097524994826_4592198978072193906_n.jpg
    58,2 KB · Görüntüleme: 97
  • 139173259_136097461661499_4399228001544118471_n.jpg
    60,5 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk görseldeki kablolar RGB aydınlatma için. İkinci görseldeki kabloları çoklayıcıya, çoklayıcıyı da anakartta bulunan CHA_FAN çıkışına takmanız gerekli.
 
Artı -1 Eksi
Çoklayıcı yok. Anakartım gigabyte s2h v2. CHA_FAN girişi yok. Sadece cpu_fan ve sys_fan 1 var.
 
Emin misiniz? Çıkması gerekli. Eğer çıkmadıysa da almanız gerekiyor.

SYS_FAN ile CHA_FAN aynı zaten. Ona takabilirsiniz sorun olmaz.
 
Kullanmadığınız herhangi bir fan portu var mı anakart üzerinde.
Egzoz fan için takılı şuan ve cpu fanı takılı. Başka hiçbir giriş yok. Kasadan çoklayıcı çıkmadı sadece attığım gibi bağlantı kablolarıyla geldi rgb ışığını değiştirme kumandalı kabloyla birleşik. Direk satayla bağladım psuya fakat dönmüyorlar kafayı yiyeceğim.
 
SATA ile bağladığınız kablo ile fanların dönmesi arasında herhangi bir ilişki yok. O SATA kablosu RGB kontrolcüsüne güç veriyor. Fanlara değil. Fan çoklayıcı almanız gerekli.
 

Kontrolcünüz PWM bilgisi desteği sunuyor dolayısı ile anakart a bağlantı gerekli müsait bir zamanda fan çoklayıcı alabilirsiniz.
 
Kontrolcünüz PWM bilgisi desteği sunuyor dolayısı ile anakart a bağlantı gerekli müsait bir zamanda fan çoklayıcı alabilirsiniz.
Önerebileceğiniz uygun fiyatlı varmı?
SATA ile bağladığınız kablo ile fanların dönmesi arasında herhangi bir ilişki yok. O SATA kablosu RGB kontrolcüsüne güç veriyor. Fanlara değil. Fan çoklayıcı almanız gerekli.
Önereceğiniz fan çoklayıcı varmı?
 
Şu anda uygun fiyata bulamadım ancak buna benzer bir şey iş görür.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…