Bana da "donanım bilgisi olan arkadaşlar" benzer şeyler söylemişlerdi. 3 fanın 3'ünün bozuk olma ihtmali yok, anakart desteklemiyordur(kaldı ki anakart destekliyor, üzerinde LED'ler için ayrı bir pin girişi var, oraya bağlayıp Gigabyte yazılımı üzerinden LED rengi değiştirebiliyorsunuz, bilmeden sallıyorlar işte.), veyahut ayarlarında bir eksiklik vardır falan falan. Girmediğim yabancı, yerli forum kalmadı. Kimse böyle sorun yaşamamıştı maalesef. Sorunu en iyi tecrübe eden çözüyor.
E diyorum, öndeki 3 RGB fan ile kasanın arkasındaki egzoz Fan'ı çoklayıcıya bağlıyorum, egzoz fan dönüyor ama öndeki dönmüyor.
Ya nasıl olur o kadar para verdim, sıfır ürün aldım. Mümkünatı yok deyip kabullenemiyorsun
en son teknik servise götürüp denetmiştim. Oradaki adamda aynısını söyledi. 3'ü de bozuk bu fanların dedi. Öyle kabullendim mevzuyu.
Çoklayıcı kabloda mı sorun var diyorum, egzoz fan ile CPU fanı kombinliyorum, yine RGB fanlar dönmüyor.
Uzun lafın kısası; 3 RGB Fan'ın 3'ü de bozuk ulaşmıştı elime. Benim tahminimce o kutudan çıkan ucuz kontrolcü nasıl oluyorsa, yakıyor o fanların motorunu. Montajı düzgün yapsanız bile.
Nereden ve ne zaman aldınız bilmiyorum; ama garantiye görndermekten ziyade aldığınız yerle direkt iletişime geçin ve durumu açıklayın. Eğer 2 haftayı geçmemişsse iade/değişim sağlamak zorundalar.
Garantiye gönderirseniz süreç uzayabilir. Benim de hevesim kaçmıştı, bayağı uzun telefon konuşmaları yapıp durumu açıklamam gerekmişti. Kafa rahat olsun diye Corsair kasa tercih etmiştim ama böyle şeylerle karşılaşınca insan üzülüyor.
Fakat yapacak bir şey yok. Dirayetli ol hocam. Umarım işin çözülür.