Corsair Spec-Delta RGB ile ASUS EX-B365M-V uyumlu mu?

MORIQ

Centipat
Corsair Spec-Delta RGB ile ASUS EX-B365M-V anakart uyumlu mudur RGB açısından?

ATX, mATX ve mini ITX destekli bir kasa ve o anakart ise mATX. Yani takılabilir. Ancak o kasayı tavsiye etmiyorum. Hava akışı vasat.
Vasat demesek ama biraz az. Corsair' ın giriş seviye kasası yani üst düzey bekleme. Hava akışı az ama fanları gerçekten çok kaliteli içeriye alma konusunda iyi. Kasa bende var. Ve kasanın önünü açık tutuyorum, tozlanıyor ama yapacak bir şey yok. Isınıyor bilgisayar.

Sitesinde yaptığım incelemede RGB header bulamadım. Dolayısıyla uyumlu değil malesef.
ATX, mATX ve mini ITX destekli bir kasa ve o anakart ise mATX. Yani takılabilir. Ancak o kasayı tavsiye etmiyorum. Hava akışı vasat.

Kendim kullanıyorum hava akışı vasat değil. Üst düzey kasalar kadar iyi olmayabilir ama üzerinde gelen fanlar gayet iyi havayı tahliye edebiliyor. Burada kasadan beklentimiz önemli.

Aerocool'un, Dark'ın önü tamamen mesh olan kasalarını almak mı daha mantıklıdır yoksa Corsair Spec Delta almak mı?

Aerocool'un, Dark'ın önü tamamen mesh olan kasalarını almak mı daha mantıklıdır yoksa Corsair Spec Delta almak mı?
Spec-Delta daha iyi olur. Malzeme kalitesi anlamında bahsettiğin iki markadan da daha iyi denebilir. Hava akışı olarak evet çok iyi değil ama kendim test ettiğimde, yan panel açık-kapalı sıcaklıklar arasında 2 derece fark var sadece.

Spec Delta 9 aydır kullandığım bir kasa. "Alt seviye o. Ne bekliyorsun." diyenler var. Ben de insanlar markaya güvenerek hüsran yaşamasın diye belirtmek isterim. Önü tamamen mesh olan kasaları tercih ederim. (Bahsettiğiniz diğer markaların her modeli iyi değildir.) En fazla fan takviyesi yaparsınız.

Bendeki Spec Delta kasanın tepesinde ilave fanlar yer almasına rağmen yeterince iyi hava akışı yoktu. Ön fanları epey kaliteli, hakkını yemem. Ancak ön kapak o fanların verdiği havayı azaltıyor. Kapağı çıkarıp test ettim. Ekran kartı bileşenlerinin sıcaklığı 5-6 derece düştü. Yan kapağı da açarak elimle kontrol ettim. Fark edilir bir değişim var.

Önü tamamen ızgaralı kasanında kapağını çıkarsan ısı değerleri düşecektir. Burada kıstas alınacaksa malzeme kalitesi montaj rahatlığı geç tozlanma alınır. Önü ızgaralı düşük kalite kasalar daha az ısınır ama ön kapakta toz filtresi yoksa aynı zamanda çabuk tozlanır. Herkeste bir ızgaralı kasa önü kapalı olandan daha az ısınır yargısı var haklı olarak ama madalyonun diğer yüzü erken tozlanmadan kaynaklı sık bakım ihtiyacını kimse hesaba katmıyor niyeyse.

Bildiğim kadarıyla Aerocool'un Ore Saturn, Aero one frost gibi modellerinde toz filtresi var. Üzülerek söylüyorum fakat Corsair'in Spec Delta modelinde toz filtresi yok galiba önünde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…