Corsair Vengeance Overclock

@Seybın 2400'den 3933 gördüm ben mesela. Ayrıca OC tarafında en güvenli ve kolay OC diyebilirim. @Shimada Sensei 'nın saydığı etkenlere bağlı olarak tepe frekans noktası değişebilir. Samsung B-die bellekler ile dünya rekoru denemesi yapıyorlar bu arada Açıkçası Hynix A-die çipi ilk kez gördüm. Deneme yanılma yoluyla yapsan daha iyi olur. Voltajı değiştirmeden gecikme değerlerini olabildiğince yükselt, ardından 200MHz şeklinde arttıra arttıra git. Eğer Ryzen 3000 kullanıyorsan 3733-3800MHz'e falan ulaşabiliyorsan üstünü denemeni önermem. Frekansı arttırayım derken erişim süresinden taviz verirsin, bu da ters etki yaratır. Eğer IF 1900MHz üzerinde stabil kalıyorsa ciddi anlamda sağlam silikona denk gelmişsin, 1933MHz'i gören çok nadir işlemci var. Eğer Intel sistem kullanıyorsan çok da fark etmeyecek yapacağın OC. İşlemcilerde RAM'e erişim süresi oldukça düşük. Eğer 3800'e ulaştıysan gecikme değerlerini sırayla düşürmeye başla. Bu sırada her değişimde Memtest86 ile test etmeni öneririm. OC'yi seri yapabilmek adına ilk 6 testi çalıştır ve kapat. En sonda tüm değerlerden emin olduktan sonra 4 kez tam şekilde çalıştırırsın. 3800'de CL19 gibi değerlere ulaşırsan voltaj vererek en azından 17'ye kadar düşürmeye çalış. 1.5V'un altı her değer iyidir. Yine de zorunda kalmadıkça 1.5V verme. Olay bundan ibaret. Ben bu şekilde 2400MHz RAM'imi 3600'de sıkıntısız çalıştırıyorum. Üzerinde herhangi bir soğutucu bile yok, çiplerin kalitesinde bitiyor iş çoğunlukla.

Son düzenleme:
Hocam çok sağol yarın bütün bu dediklerini deneyeceğim ve buraya yazacağım. Ryzen 5 1600 12nm kullanıyorum bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Corsair RAM'ler 4000MHz CL 18-19-19-39 1.4V stabil, sıfır hata Memtest'te. CL 17 de çalışıyor veya CL 19'da 4266MHz ama çok zorlamak istemedim. 4000 MHz CL 18 gayet iyi gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartım pro serisi hız aşırtma için seçenekler sunuyor yalnız 2666 ,MHz Max destekliyor. Ram hız asirtinca 3000 MHz olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…