Corsair Vengeance RAM için OC ayarları nasıl olmalı?

Afaki

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar RAM'ler XMP açık profil 1'de iken kernel 41 63 hatası alıyordum. Memtest86 sonucu birçok error aldım. BIOS'u default ayarlara döndürüp bir test daha yaptım, hiç hata almadım. Bunun sonucunda en iyi değerleri bulma adına bazı değerler denedim. Bu işlemler sonucunda stabil olarak bulduğum değerler XMP kapalı -dram frequancy 3733 MHz - 1866 fclk - 1.45 dram voltage - soc voltage 1.20 - CL olarak 18-22-22-22-42. CL değeri düşürmeye çalıştım fakat olmadı. Bu ayarlara geri döndüm. Bu konuda tecrübeli bilgili biri var ise bu RAM'i daha iyi değerlere çıkarabilir miyiz?

Corsair Vengeance RGB Pro 8 GB DDR4 3600MHz CL18.
Micron e-die
ASUS TUF B550 Plus Wi-Fi
Ryzen 5900X.

Arkadaşlar RAM'ler XMP açık profil 1'de iken kernel 41 63 hatası alıyordum. Memtest86 sonucu birçok error aldım. BIOS'u default ayarlara döndürüp bir test daha yaptım, hiç hata almadım. Bunun sonucunda en iyi değerleri bulma adına bazı değerler denedim. Bu işlemler sonucunda stabil olarak bulduğum değerler XMP kapalı -dram frequancy 3733 MHz - 1866 fclk - 1.45 dram voltage - soc voltage 1.20 - CL olarak 18-22-22-22-42. CL değeri düşürmeye çalıştım fakat olmadı. Bu ayarlara geri döndüm. Bu konuda tecrübeli bilgili biri var ise bu RAM'i daha iyi değerlere çıkarabilir miyiz?

Corsair Vengeance RGB Pro 8 GB DDR4 3600MHz CL18.
Micron e-die
ASUS TUF B550 Plus Wi-Fi
Ryzen 5900X.
RAM'in tam kodunu yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Bu arada neden bellekleri hız aşırtmak istiyorsun?

Thaiphoon Burner sonucu paylaşır mısınız? Bin mevzusu var ya, ona bakmak istiyorum.

Bu şekilde

RAM'in tam kodunu yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Bu arada neden bellekleri hız aşırtmak istiyorsun?

Aslında istemiyordum mecbur kaldım stabil çalışan değerleri bulmak için. Bunları bulabildim daha iyi değerler varsa onlara geçmek istiyorum sadece.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    62 KB · Görüntüleme: 60
  • 2.PNG
    2.PNG
    62,5 KB · Görüntüleme: 59
Aslında istemiyordum mecbur kaldım stabil çalışan değerleri bulmak için. Bunları bulabildim daha iyi değerler varsa onlara geçmek istiyorum sadece.
Sadece oyun oynamak içinse 3600 gayet yeterli hız aşırtmana gerek yok. Zaten AMD anakartların en stabil çalıştığı değerler 3600-3800 arası, dahasına gerek yok.

Sadece oyun oynamak içinse 3600 gayet yeterli hız aşırtmana gerek yok. Zaten AMD anakartların en stabil çalıştığı değerler 3600-3800 arası, dahasına gerek yok.
Oyun ve 3D Projeler için kullanıyorum. Benim için uç değerlere çıkması önemli değil. Uzun süre sorunsuz stabil çalışması yeterli. %3-5 lik bir performans artışı için riske girmek veya uğraşmak istemem.

Voltajı 1.5V'a yükseltip, CL17- tRCDWR 18- tRCDRD 18- tRP 18- tRAS 40 dener misin? Ayrıca eğer boot ederse ZenTimings görseli paylaşıp, Prime95 ve TestMem5 testine sokar mısın?

Bellek kontrolcün nasıl bilmiyorum. BIOS sıfırlamayı biliyorsan değer önereceğim? Bilmiyorsan deneme, öğrenene kadar bi' ton küfür yemek istemiyorum. Hiç bir değer garanti değil sonuçta. Bir OC Leaderborads tablosunda senin RAM'inin çipiyle aynı bin bir çip gördüm, belki olur.
16-18-16-16-36-56-1T 3733MHz 1866/1867FCLK 1.38V dene.

Bellek kontrolcün nasıl bilmiyorum. BIOS sıfırlamayı biliyorsan değer önereceğim? Bilmiyorsan deneme, öğrenene kadar bi' ton küfür yemek istemiyorum. Hiçbir değer garanti değil sonuçta. Bir OC leaderborads tablosunda senin RAM'inin çipiyle aynı bin bir çip gördüm, belki olur.
16-18-16-16-36-56-1t 3733MHz 1866/1867FCLK 1.38v dene.

Sıfırlamada sorun yok denerken 2 kere pil de söktürdü RAM'ler sağ olsun. Dediğiniz değerleri denedim daha önce başka bir öneri sonucu fakat yemedi maalesef.

Voltajı 1.5V'a yükseltip, CL17- trcdwr 18- trcdrd 18- tRP 18- tras 40 dener misin? Ayrıca eğer boot ederse zentimings görseli paylaşıp, Prime95 ve testmem5 testine sokar mısın?

Bunu da yarın deneyeceğim şu an vaktim yok. Bir de soc voltajı kaç ayarlayayım bu değerlerde? Teşekkürler önerileriniz için yarın bilgilendirme yapacağım.

Sıfırlamada sorun yok denerken 2 kere pil de söktürdü RAM'ler sağ olsun. Dediğiniz değerleri denedim daha önce başka bir öneri sonucu fakat yemedi maalesef.

Bunu da yarın deneyeceğim şu an vaktim yok. Bir de soc voltajı kaç ayarlayayım bu değerlerde? Teşekkürler önerileriniz için yarın bilgilendirme yapacağım.

Olduğu gibi veya Auto'da kalsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı