Corsair Vengeance RAM Memory Management mavi ekran hatası veriyor

Beran5555

Femtopat
Daha fazla  
Benim şu anki RAM'im bu: Crucial 8 GB Ballistix Sport DDR4.

Yeni aldığım RAM:

Corsair 8 GB Vengeance kırmızı DDR4 2400MHz CL16 Single RAM

Bu CL değerleri bile aynı ama yeni RAM'i tek başına takıyorum, bazen 2 dakika, bazen 40 dakika sonra Memory Management mavi ekranını yiyorum. RAM'i tek başına taktığımda yine aynı mavi ekranı çakıyor. RAM'in bozuk olma ihtimali nedir?

Anakartım: H110 PRO VD anakart OC ile 2400 MHz.

DMP:

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    64,7 KB · Görüntüleme: 57
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    68,8 KB · Görüntüleme: 56
Mavi ekran alıyorsan minidump dosyasını da paylaşman iyi olacaktır. Hatta Recep Baltaş'ı etiketlersen kendisi inceleyebilir. Büyük ihtimalle RAM'lerinde sorun var ama yine de kesin emin olmak lazım.

RAM'in bozuk olma ihtimalini 100% olarak görüyorum. Tek başına takıyorum, mavi ekran veriyor demişsiniz. Bu bile şüpheli. Üstüne test yapmışsınız, hata vermiş. Corsair bellek sorunlu, iade edin.

Ayrıca farklı modüllerde RAM de kullanmayın. Yükseltme yapmak istiyorsanız elinizdekini satın ve kit alın. Aynı marka/modelden bile alsanız uyuşmama durumu olabilir.

RAM'in bozuk olma ihtimalini 100% olarak görüyorum. Tek başına takıyorum, mavi ekran veriyor demişsiniz. Bu bile şüpheli. Üstüne test yapmışsınız, hata vermiş. Corsair bellek sorunlu, iade edin.

Ayrıca farklı modüllerde RAM de kullanmayın. Yükseltme yapmak istiyorsanız elinizdekini satın ve kit alın. Aynı marka/modelden bile alsanız uyuşmama durumu olabilir.
Şuanki kullandığım ram piyasada olmadığı için aldım yoksa aynısından alıcaktım :(

Zaten dediğim gibi. Aynısından bile alsanız yine sorun çıkabilirdi. En temizi kit almak.

Beraber satılan bellekler. Mesela bir paketten 2 tane çıkması. Öteki türlü birden fazla modül RAM'i tek tek alınca sorun çıkabiliyor.

Maalesef durum bu. Diğer türlü de çalışabilir fakat yine de risk var. Elinizdeki iki RAM'i de satarsanız onun parasına katkıda bulunabilirler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı