Yunus YENER
Megapat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Technopat ve diğer Türkçe platformlarda başlıktaki sorunun cevabını aramış olmama rağmen net bir yanıta rastlayamadım. Öyle ki adına açılmış herhangi bir konu bile yok. Yabancı kaynakları incelediğimde de aynı durum ne yazık ki. Vengeance Ver5.21 ve Ver8.16 arasındaki tek farkın, kullanılan bellek yongalarının ver5.21'de Elpida, ver8.16'da ise Nanya olduğunu öğrenmem. Şimdi esas sorularım şunlar:
- Bu iki versiyon arasında herhangi başka bir fark var mı?
- Tercih edilmesi gereken sizce hangi versiyon? Bu hususta Elpida ve Nanya arasında ayrım yapmak gerekir mi?
- Dual channel olarak kullanılmak istenildiğinde iki versiyondan herhangi bir kit "(2x4) - (4x4) ... gibi" kullanılabilir mi?
- Her iki versiyon birlikte dual channel olarak kullanılabilir mi? Yabancı kaynaklarda bu soru ile ilgili çekimser bir tutum var ve net bilgi maalesef yok ya da ben bulamadım.
- Corsair Vengeance için low profile (CML8GX3M2A1600C9) ve normal (CMZ8GX3M2A1600C9) modüller arasında boyut dışında performansa yönelik herhangi bir fark var mı? Corsair teknik özellik olarak herhangi bir fark yok diyor ancak low profile 5€ daha pahalı sunulmuş.
Son düzenleme: