Lucifer_0502
Decapat
Daha fazla
JD712 kullanıyordum son 3 senedir ve tek yaptığım yazılımından 7.1 ve 3D ayarı açıp keyfime bakmaktı gerçekten kaliteli, temiz ve yankısız ses veriyordu. Corsair Void Elite RGB 7.1 USB'li versiyonu ucuza bulunca bir güncelleme yapayım ekipmanda dedim aldım. Aldım almasına ama internette bakmadığım ayar kalmadı, yazılımında 7.1 açıyorum sanki tiyatrodayım çok yankılı her şey, kapatıyorum yine aynı. 3D ayar tuşu da bulamadım, EQ ayarı diyorlar bir ton şey denedim o 712'deki kaliteli ve temiz sesi yakalayamadım. Dip ses sorunundan korkuyordum öyle bir sorun çıkmadı ancak sesin bu olayını çözemedim. Yardımcı olabilecek biri var mı 3D ses falan açılıyor mu? Bu ICUE'dan nereye baksam bulamadım yankılı bu seslerin hepsi ayrıca kulaklığın sesini artırma olayını da bulamadım Windows'tan aç kıs yapıyorum yok mu bu ayarlar bu kulaklıkta?
Şöyle bir olay buldum kulaklığın yönetimini ICUE'dan aldım Windows'a verdim sesteki o yankılar falan gitti, yine Windows'tan 3B uzamsal ses açtım daha iyi hale geldi. Ama sanırım şimdi de 7.1 kullanamıyorum onun yerine stereo kullanıyorum. Yazılımına verdiğim gibi yetkiyi o yankılı kalitesiz ses geri geliyor. Yazılımsız haliyle kullanayim diyorum ama bu sefer de eski kulaklığındaki 3D ve 7.1 ayarındaki kaliteyi yakalayamama mevzusu var. Gerçekten 300-500 liralık kulaklıkta olan ayarlar bin küsur liralık kulaklıkta yok mu ya nasıl çıkacağım bu işin içinden bulamadım.
Şöyle bir olay buldum kulaklığın yönetimini ICUE'dan aldım Windows'a verdim sesteki o yankılar falan gitti, yine Windows'tan 3B uzamsal ses açtım daha iyi hale geldi. Ama sanırım şimdi de 7.1 kullanamıyorum onun yerine stereo kullanıyorum. Yazılımına verdiğim gibi yetkiyi o yankılı kalitesiz ses geri geliyor. Yazılımsız haliyle kullanayim diyorum ama bu sefer de eski kulaklığındaki 3D ve 7.1 ayarındaki kaliteyi yakalayamama mevzusu var. Gerçekten 300-500 liralık kulaklıkta olan ayarlar bin küsur liralık kulaklıkta yok mu ya nasıl çıkacağım bu işin içinden bulamadım.
Çözüm:
Problemimi çözdüm, ses işleriyle uğraşan bir arkadaştan yardım aldım. Anlatıyorum belki aynı problemi yaşayan olur, benim gibi de bu işlerden çok anlamayan biriyse bari bunu okusun uğraşmasın. İlk fotoya bakın ikisi de kapalı olsun (Ayarlar>Sistem>Ses>Corsair). İkinci fotoğraf da aynısı olsun, zaten hazır ayar görürsünüz diğer ön ayarların tikini kaldırın. NVIDIA Broadcast ayarı cızırtı yapıyor indirmeyin 2 GB boşuna. 7.1'le stereo pek farkı yok, kafanıza göre kullanın. Dolby Access falan uğraşmayın, ben denedim. Windows Sonic'le aynı. Bu kadar, keyfinize baka baka kullanın sonra hayırlı olsun.Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: