Corsair Void Elite Wireless Mikrofon sesi çok az

Giray Köroğlu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben Corsair Void Elite Wireless kulaklık kullanıyorum ve bazı oyunlarda mikrofonumun ses iletimi çok zayıf ve kesik kesik oluyor. Kulaklığım Bluetooth USB ile bağlı. Örneğin Escape the Backrooms'ta hem Steam üzerinden arama yaparken hem de oyun içi konuşma seçeneklerini kullanırken sesim doğru şekilde gitmiyor; iki konuşma yerinde de aynı anda veya ayrı ayrı bulunsam fark etmiyor, sesim neredeyse duyulmuyor. Ancak CS2 gibi oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum, ses normal şekilde iletiliyor. Windows mikrofon testinde ses seviyesi %6 civarında görünüyor, yani sinyal çok düşük. iCUE üzerinden NVIDIA Broadcast kullanıyorum, orada da sinyal çok zayıf gözüküyor. Gürültü engelleme ve “bas konuş” gibi ayarları da denedim ama işe yaramadı. iCUE mikrofon Boost'unu %50–%75'e çıkarabiliyorum ama hâlâ testte ve bazı oyunlarda ses yeterince güçlü değil. Steam ses ayarlarında giriş ve çıkış cihazı kulaklığım seçili ve başka mikrofonum yok. Sorunun, kulaklığın mikrofonunun fiziksel olarak düşük hassasiyeti ve Windows ile Steam'in sinyali algılama şekliyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu konuda deneyimi olan var mı, çözüm için başka hangi ayarları kullanabilirim?

Aynı kulaklık ve aynı sorun bende de var. Discordda krisp açıkken sesim bazen kesiliyor kapalı kullanıyorum ancak o zaman sorun olmuyor. Steamde oyun içi konuşma yaparken dediğin gibi sesim kesik kesik gidiyor oyunu alta alınca düzeliyor ben de çözemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı