Corsair VS650 2018 Model: CP-9020172-EU

Bunun aynısı CX modelleri içinde geçerli. Kendi kullandığım CX750 modelinin yüksek sesli çalışması sebebiyle bu zamana kadar bir başkasına asla önermedim alacak olanlara da mani olmaya çalıştım. Kendi kullandığım eski CX750 modelinden sonra etiketi farklı CX750 modelinin çıktığını gördüm. Önceki VS ve CX modellerinde yaşanan sorunlarını çözmüşlerse eğer bu modelleri artık gönül rahatlığıyla önerebiliriz.

Ben 2017 Aralık-2018 Ocak gibi topladığım imzamdaki sisteme Vatan'dan Corsair Builder VS 450W almıştım. Bugüne kadar da sorun falan yaşamadım ama konuyu görünce şüphelendim şimdi. Dinledim PSU'yu ama cızırtı-ses falan duyamadım. Çok belirgin bir ses mi, benim fark etmeme ihtimalim olabilir mi? Kullanan herkes mi yaşıyor bu sorunu yoksa bazıları mı? Bu tarihlerdeki seri düzeltilmiş midir sizce?

Her üründe olmayabiliyor. Fandan kaynaklı genelde. Sizde ses yapmıyorsa sorun yok.

• CP-9020098-EU modelden aldım. Konuyu geç gördüm. Şimdilik problem yok. Rx 2060 ile sessiz ve sıkıntısız çalışıyor.

VS650 modelini deneyimleyen biri olaraktan, Allah düşmanıma bile vermesin diyorum.
Peki ya bunu neye dayanaraktan söylüyorum ?

Spec-02+VS650 kombini olarak bu ürünü yeni topladığım sistem için yaklaşık 2 sene önce satın aldım.
Başta, aldığım PSU'dan 6. ayın'da traktör sesleri gelmeye başladı. Takriben servise gönderdim, 13. günün'de değişim kararı çıktı ve değişim ürünü elime ulaştı.

Buraya kadar herşey normal.

2. gelen PSU'da birinci haftası dolmadan aynı sesleri çıkarmaya başladı.
Şansızlıktır deyip geçtim ve yine servise gönderdim ve yine değişim kararı çıktı.
Bu kez'de 15-16 günlük bir süre kadar bekledim.

3. gelen PSU'da elime ulaştı ve onu da sistemime taktım.
1 saat dolmadan traktör sesi adeta bir modmuşcasına aktif oldu.

Yine kısır döngü.

Fakat bu kez,
bunun böyle olmayacağı kanısına vararaktan servis firması ile bu konu hakkında mail aracılığıyla görüşme sağladım.

Sözlerinden anladığım kadarıyla ;
İadeye yaklaşmadıklarını, fakat farklı ve daha iyi bir model gönderme yanlısı olduklarını gördüm.
Ben de fazla üstelemedim ve süreci onlara bıraktım.

Kendileri'de bu süreçten bıkmış olacak ki, aynı marka ve modeli göndermeyip, Cooler MasterWatt 700W modelinin gönderimini sağladılar ve bu sürece son verdiler.
Yaklaşık 1 senedir kullanmaktayım ve varlığıyla yokluğu belli olmayacak seviye'de sessiz bir cihaz.

Velhasıl;
Şansızlıktır, değildir bilemiyorum. Fakat bu kadar şansızlık olamayacağını düşünüyorum.
Cihazda objektif bir problem olduğu aşikar.

Yaşadıklarımdan ve size bu satırlar da aktardıklarımdan yola çıkaraktan, bu seri ve fertlerini almayı düşünen arkadaşları tekrardan düşünmeye ve farklı modellere ve hatta markalara yönelmeye davet ediyorum.

Son düzenleme:

Dediklerinize katılıyorum. Ancak yaklaşık 2 yıldır VS650'nin ambiyans sesi ile yaşıyorum. Yani eğer 1-2 hafta kulak o sese alışırsa gerisi geliyor. Ayrıca sürekli de olmuyor. Bu PSU'da fan sıcaklığa göre dönmüyor. Yani boşta fanı durdurup yük altında devreye alma gibi bir teknolojisi yok. Sürekli çalışıyor.
İlginç olan ise bazen çok uzun süre boyunca ses yapmıyor, bazen de açtığım gibi ses yapıyor.

Bu seri için Corsair'in koyduğu bir easter egg kendileri.

Merhaba. Yaklaşık 5 senedir bende kullanıyorum. 2 aydır bilgisayarı ilk çalıştırdığım zaman 5 dakika kadar ses yapıp kesiliyordu fazla umursamamıştım. Birkaç gün önce kasayı temizledim ses şiddeti biraz daha arttı ve süresi uzadı diyebilirim. Fanı değiştirmeyi düşünüyorum. Birde kasa fanları 3 pin oluyor güç kaynağının fanı 2 pin diye biliyorum ama molex bağlantılı fan alıp, molex bağlantısını iptal edip eski fanın kablosunu mu lehimlemek gerekir yoksa 3 pin fanda uyumlu olur mu? Önerebileceğiniz bir fan var mı? 3 pin uyumlu olursa ben bu fanı düşünmüştüm.

Corsair'in CX serisi vardı, CX650M gibi, taş gibi PSU ama şu an aratınca bulamıyorum.
Öyle efsane bir PSU'dan böyle şikayet gelen ve sorunlu bir PSU üretmeleri yazık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…