Corsair VS650 patladı

Makaleler
3
Yer
Antalya/Turkey
Arkadaşlar öncelikle hepinize merahabalar, iyi günler dilerim. İnternetten aldığım hazır sistemim çarşamba günü sipariş verdim, cuma günü elime ulaştı. 3-5 saat kullandıktan sonra güç yanağından pat diye bir ses geldi ve duman attı. Bütün sistem kapandı, 1 sat sonra gene açıldı şu an sorunsuz çalışışıyor, plastik kokusu gibi bir koku geldi, sizce bunun sebebi nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. PSU modeli Corsair VS650, sistemim fiyatı 9500 TL ekran kartı RTX2060.

Direkt aldığınız yerle, oradan tatmin edici cevap gelmezse Corsair RMA ile iletişime geçin. Montaj yapılırken plastik unutmuş olabilirler. Ya da üretim hatası olmuş olabilir.

Ayrıca, sistemi kullanmayın!

Arkadaşlar öncelikle hepinize merahabalar, iyi günler dilerim. İnternetten aldığım hazır sistemim çarşamba günü sipariş verdim, cuma günü elime ulaştı. 3-5 saat kullandıktan sonra güç yanağından pat diye bir ses geldi ve duman attı. Bütün sistem kapandı, 1 sat sonra gene açıldı şu an sorunsuz çalışışıyor, plastik kokusu gibi bir koku geldi, sizce bunun sebebi nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. PSU modeli Corsair VS650, sistemim fiyatı 9500 TL ekran kartı RTX2060.
Patlama tamam da ondan sonra nasıl yine açıldı ben asıl onu anlamadım 😅

PSU servise verin. Sonra daha büyük sorunlar olmasın.

Tahminimce sistemin montajı sırasında kasanın içinde vida gibi bir cisim unuttular. Fanların titreşimi ile birlikte vida yerinden çıktı veya hareket etti. Bir şekilde sistemde kısa devre meydana geldi ve anakart ile güç kaynağı kendini korumaya aldı. Aklıma başka seçenek gelmiyor ama gereğinden fazla duman çıktığı halde sistem hala çalışıyorsa mutlaka bir terslik olmalı. Sistemi aldığınız firmaya geri gönderin, kullanmayın.

Corsair VS serisi oldukça kalitelidir ama maalesef böyle talihsizlikler olabiliyor. Teknoloji şans işi maalesef.

Sorunun sebebi, unutulmuş bir parça veya üretim hatası olabilir.

Sistemi derhal kapatın ve kullanmayın. PSU'yu garantiye gönderin. Şu anda her şey sorunsuz gibi gözükse de ileride daha büyük bir sorun oluşabilir.

PSU içinde elektrik girişine paralel VDR konuyor yüksek gerilimde sigortayı attırıp koruma için o patlamış olabilir sevise gitmeli daha ciddi hasara neden olabilir?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı