Corsair VS650 PSU ile anakarttan ateş çıktı

Bütçe
350
Corsair VS 650W 80+ modelini az önce sattım. Arkadaş eve gidince eski nesil bir anakarta takmış ve ateş çıktı diye mesaj attı, biraz panik oldum. PSU'da bir problem yok çalıştığına dair videosu var elimde. 1 hafta önce sistemden söktüm, satarken de söyledim isterseniz test ettirelim diye. İstemedi, gerek yok dedi. Kendi taktı ve ateş çıktı diyor. Yanlış taktığı için olmuş olabilir mi, sizce nedeni nedir?

Senin sisteminde çalışıyorsa ve sorunu yoksa eğer kendisinin hatasıdır, sonuçta sen test etme imkanı sunmuşsun. Belki de kendisi bozdu ve zararını sana karşılatmak istiyor, bunu bilemezsin. Kendini savun, elinde çalışırken videosu varsa onu atarsın. PSU'nun garantisi varsa göndersin, yoksa geçmiş olsun arkadaşa. PSU'yu sistemden çıkartıp test etsin yeşil ile siyah kablolardan birini kısa devre yapıp, eğer PSU çalışıyorsa hata anakarttadır. Diğer türlü çalışmazsa alıcı kişi takarken bir hata yapmıştır. Sen ürününde sıkıntı yok diyorsan hiçbir şekilde iade vs. almak zorunda değilsin ki test imkanı bile sunmuşsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Senin sisteminde çalışıyorsa ve sorunu yoksa eğer kendisinin hatasıdır, sonuçta sen test etme imkanı sunmuşsun. Belki de kendisi bozdu ve zararını sana karşılatmak istiyor, bunu bilemezsin. Kendini savun, elinde çalışırken videosu varsa onu atarsın. PSU'nun garantisi varsa göndersin, yoksa geçmiş olsun arkadaşa. PSU'yu sistemden çıkartıp test etsin yeşil ile siyah kablolardan birini kısa devre yapıp, eğer PSU çalışıyorsa hata anakarttadır. Diğer türlü çalışmazsa alıcı kişi takarken bir hata yapmıştır. Sen ürününde sıkıntı yok diyorsan hiçbir şekilde iade vs. almak zorunda değilsin ki test imkanı bile sunmuşsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski bir anakarta takmış, adam bir de kıvılcım mı ateş mi ne çıktı diyor anakartının geçtim PSU zararda görmüş olabilir zarar gördüyse içindeki siyah ve yeşil kablolar yine de çalışır mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı