Çorum'da mı İstanbul'da mı okunmalı?

Çok da bir şey fark edeceğini sanmıyorum açıkçası, nerede rahat edeceğinizi düşünüyorsanız orada okuyabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Şimdi ben normalde İstanbul'da yaşıyorum ama bir olaydan dolayı Çorum'a taşındık. Babam İstanbul'dan Çorum'a gelir, ayda bir görüp İstanbul'a çalışmaya geri döner. Annemle kardeşim de Çorum'da kalır, İstanbul'a gelmez. Sizce ben annemle kardeşimin yanında mı okumalıyım, yani Çorum'da mı, yoksa İstanbul'da mı okumalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.

İstanbul'da eğitim hayatın daha güzel arkadaş çevren daha geniş olabilir tabii ki ama ona göre orada yaşam maliyeti var. Eğer İstanbul'da ev veya maddi imkanınız varsa gitmeniz daha efektif olur ama aile evinde yaşarken çamaşır derdi yemek derdi ve İstanbul gibi yaşam derdin olmayacak bunu göz önünde bulundurarak seçimini yap.

bir süre sonra çamaşır vs. sorunlarını her türlü yaşayacaksın, sırf onlar fikrini değiştirir diye Çorum'da kalma sakın. Çünkü üniversite hayatını biraz da olsun yaşaman lazım, Çorum bunun için uygun bir yer değil. Ben iki yıl önce ayrıldım oradan.

bir süre sonra çamaşır vs. sorunlarını her türlü yaşayacaksın, sırf onlar fikrini değiştirir diye Çorum'da kalma sakın. Çünkü üniversite hayatını biraz da olsun yaşaman lazım, Çorum bunun için uygun bir yer değil. Ben iki yıl önce ayrıldım oradan.
Liseden bahsediliyor...

Liseden bahsediliyor...
Haklısınız, oraya dikkat etmemişim.
Ben de iki sene önce lise sondaydım lisedeyken oradan ayrılmıştım fakat Çorum'daki liseler pek de faydalı diyebileceğim türden değil malesef. En azından İstanbul'da okuyup oraya alışıp hayatını sürdürebilir, Çorum için aynısını söyleyemem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı