COVID-19 aşısını yaptırmayan vatan haini olacakmış!

Ya tamam bunlar saçma da ben aşı olmam ne demek? Hiç kimse aşı olmazsa bu virüs nasıl bitecek? Siz kendinize neden bu kadar önemli görüyorsunuz acaba?? Hiçsiniz kendiniz dışındaki insanların gözünde. Ben aşı olmak istiyorum ama benim için uygun değil. (Covid-19 geçirenler olamıyormuş sanırım)

Şu vatan haini lafı da amma popüler oldu son 5-6 yılda... İşlerine gelmeyen ne olsa artık vatan hainliği yaftası vuruluyor.

Aşı elbette olunması gereken bir şeydir, gerekirse zorunlu da tutulabilir ama önce sen vatandaşlarına bu aşıların güvenli olduğunu kanıtlayacaksın. Hastalıktan kurtulmak için aşı olup 2. dozda bir yaşlının 40 derece ateşten ya da nefes darlığı yan etkisi yaşayan bir astım hastasının ölmeyeceğini (en azından 5 hanelik bir ihtimal olmalı) kanıtlaman lazım.

Aşılar ne yazık ki şu anda küresel kullanım için ideal uygunlukta değiller. Ölümcül düzeylerde olmasa bile yan etkileri olması gerekenden daha sık görülüyor. Tıp dünyasının içinden ve önemli konumlardaki aile bireylerinden bana gelen bazı bilgiler var, ne yazık ki aşıların komplikasyonları Corona kadar olmasa da birkaç gün can sıkan durumlar yaratabiliyor.

Ayrıca bir tip aşıda (isim vermeyeyim) etkinlik düzeyleri kişiye göre %60'lara kadar düşüyor. Gerekli dozlama için önce tetkik yapılması gerekiyor, bu yüzden o aşının birincil kullanım lisansı askıya alındı. Benim en umutlu olduğum aşıydı maalesef. Zaten hep böyle, maşallah dediğim ertesi gün yaşamıyor... :D

Onu boş verin de kız vermeme konusu beni ikna etti. Hemen aşı olmaya gidiyorum. 🤣

Aşı olmayanlar kademeli olarak kısıtlamalara tabii olacak.
Örnek vereyim. İlk ay toplu taşımaya alınmayacak. 2. ay marketlere ve AVM gibi yerlere. 3. aşamada devlet kurumları ve hastanelere. 4. aşamada da silah zoruyla aşı yaptıracaklardır. Demişti dersiniz. Daha bitmedi 2021 4. ay gibi ölmeyi umacağınız bir kaşıntı hastalığı çıkacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı