COVID-19'un 2 yeni semptomu keşfedildi

Yapılan araştırmalara göre iyileşen bazı hastalarda koku ve tat alma duyularının yok olduğunu keşfetmişler. Özellikle genç hastalarda ateş ve öksürük olmasa bile koku ve tat alma duyularını kaybettikleri ifade ediliyor. Bu da virüs'ün buruna yerleştiğini gösteriyor.

Başka semptomunuz yoksa ama koku ve tat alamıyorsanız kendinizi izole etmelisiniz.

@Jira Grip sırasında ve sonrasında bir süre bu semptom zaten var. Bir süredir klasik COV semptomlarını göstermediği halde pozitif çıkabilen bazı testlerde, diğerlerinden farklılık olarak koku ve tat alma duyusunun yok olduğu biliniyordu ancak kesin semptom sınıfına alınması için bir süredir takip ediliyordu.

Ona kalırsa iyileştikten sonra 1 ay boyunca öksürük devam ediyor, kalıcı olduğunu sanmıyorum bir süre sonra iyileşir.
Akciğer hasarı kalıcı, zaten bunu ben söylemiyorum bilim adamları söylüyor. Koku ve tat alma konusunda ömür boyu kalıcı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

@Jira hastaneye gidip test tüpüne tükürseniz olmaz mı?
Hastaneler şu an hasta olmayan adamı hasta çıkarır. Gideceğimi sanmıyorum.

Bende önce ateş, öksürük, boğaz ağrısı başladı. Daha sonra bunlar geçti, burun tıkanıklığı ve akıntısı başladı. En sonda da tat ve koku duygusu gitti. Halim duman. 1 haftadır hastayım. Antibiyotik ve damla kullanıyorum şu an, bakalım nasıl olacak.

Yaşı genç olan arkadaşlar bu virüse karşı kendilerini güvende hissetmesinler. Genç olanların çoğunluğunda ağır bir hastalık süreci olmayabiliyor ancak bu her zaman geçerli olan bir durum değil. Kronik hastalığınız olmasa bile bağışıklık sisteminizdeki anlık bir zayıflık sırasında kapacağınız ya da aynı anda bağışıklık sisteminin hemen üstesinden gelemeyeceği kadar fazla sayıda kapacağınız virüs sizleri de hastanelik eder.

COV nedeniyle olan uzun süreli hastalık sırasında sadece ölü hücreler değil, sağlıklı olan hücreleriniz de kendi bağışıklık sisteminiz tarafından yok ediliyor. Bu da hayatınız boyunca asla düzelmeyecek olan akciğer sorunlarına neden oluyor. Yaşınız ne olursa olsun önce kendiniz sonra etrafınızdaki kişiler için gerekli olan önlemleri alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00