COVID bitince olacak bitminerli ekran kartı krizi

Khamzat

Hectopat
Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
1.021
Çözümler
12
Evet arkadaşlar, COVID bitince ikinci el piyasası da kriz yaşayacak. Bitcoin'li mi veya değil mi anlaması çok zor olacak ve piyasa Bitcoin çıkması veya arızalı bitminerli ekran kartı dolacak. Olacakları tahmin edebiliyorum, binlerce insan dolandırılıcak.

(Bunlar benim tahminlerim, katılmıyor da olabilirsiniz.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence tam tersi firmalar sürekli ekran kartı ürettiği için eğer Coin değerleri birden bire düşerse anı bir stok fazlalığı çıkacak ve fiyatlar inanılmaz düşecek. Düşünsenize Nvidia ve AMD zar zor stok yetiştirirken birden bire stok fazlalığından inanılmaz ucuza ekran kartı alabiliyorsunuz. 2. el kullanan insanlar da zorunlu olarak fiyat düşürmek zorunda kalacak. Bitcoin'de kullanılmış olsa bile eğer ucuz ise o ekran kartını kaçırmam ben mesela.

Zaten buna benzer bir olay olmuştu bir kaç yıl önce. 800 TL'ye RX 570 satılıyordu.
 
Bence tam tersi firmalar sürekli ekran kartı ürettiği için eğer coin değerleri birdenbire düşerse anı bir stok fazlalığı çıkacak ve fiyatlar inanılmaz düşecek. Düşünsenize NVIDIA ve AMD zar zor stok yetiştirirken birdenbire stok fazlalığından inanılmaz ucuza ekran kartı alabiliyorsunuz. 2. el kullanan insanlar da zorunlu olarak fiyat düşürmek zorunda kalacak. Bitcoin'de kullanılmış olsa bile eğer ucuz ise o ekran kartını kaçırmam ben mesela.

Zaten buna benzer bir olay olmuştu birkaç yıl önce. 800 TL'ye RX 570 satılıyordu.

O dönem aldım 4 tane 8 GB RX 570 bozulana kadar Ethereum kastım artınca kazandığım paranın çoğu faturaya gidiyor kazançmı kayıpmı anlayamadım.
 
Şu an 6700XT ve RTX3070 ile mining yapıyorum. Ethereum biterse ikisini de satmayı düşünmüyorum. Bu kartlarla kazandırsın kazandırmasın ne kazabiliyorsam kazacağım ve atacağım kenara. Raven olabilir mesela. Ha fikrim değişir satayım dersem RTX 3070 i satarım. Onda da kaç gün mining yaptığımı satacağım adama söylerim.
Performans testine bakar, fiyatı da uygun bulursa neden almasın.
 
Covid 5-10 yıl daha sürse de ikinci el krizi yaşanacak. Bunun Covid ile doğrudan bir bağlantısı yok. Mining için kullanılan kartlar yeterince kar ettirmemeye başlayınca malum sitelerde "Az kullanılmış temiz ekran kartı" diye satılacak.
 

Geri
Yukarı