.Covm uzantı virüsü nasıl temizlenir?

omerfaruk_020

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma virüs bulaşmış ve çoğu dosyaya .covm uzantısı vermiş bu uzantıyı değiştirdiğimde ise o dosya açılmıyor. Fotoğraflarımda vardı bunun içinde, bunu nasıl çözebilirim? Virüsleri kaldırmadım daha o dosyalar silinir diye. Kaldırsam o dosyalar silinir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba öncelikle bilgisayara virüs bulaştı ve parolam sıfırlandı güvenli moda geçtim belki oradan yapabilirim diye ama orasıda parolalıydı. Şu an bilgisayarda hiçbir şeye erişimim yok ve çok önemli dosyalar var. Bilgisayar bu yüzden format atamam yani dosyaları kurtarma yolu varsa atabilirim. 2.olarak virüs bulaştığı icin .covm uzantısı koymuş bazı dosyalara eğer bilgisayarı açarsam bunları nasıl düzeltebilirim? .covm uzantılı diğer diskte olduğu icin onlar şu an elimde fakat diğer dosyalar daha önemli. Yani kısaca söylemem gerekirse bilgisayar parolamı nasıl sıfırlarım veya dosyaları nasıl kurtarırım? Ayrıca .covm uzantısını nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ransomware (fidye virüsleri) olarak arat. Çok şanslı isen birileri kriptolanmış dosyanın keyine sahiptir. Ama çok önemli dosyaların yoksa, en pratik yöntem format atmaktır.

Ek olarak eğer herhangi çözümü henüz bulunmadıysa, şuandaki sisteminin imajını alıp yedekledikten sonra format atabilirsin. Günün birinde çözüm bulunursa o zaman kurtarabilirsin.

Bunu denyebilirsin;

Fidye Yazılım Kimliği tanımlama

Bu rehberden faydalanarak yapabilirsin tek yolu bu gibi duruyor. Başka bir bilgisayara geçip kurtarma USB'si hazırlamalısın ve tarama yapmalısın. Ama başka yolu varsa @Murat5038 hocam söyler gelince.

Merhaba öncelikle bilgisayara virüs bulaştı ve parolam sıfırlandı güvenli moda geçtim belki oradan yapabilirim diye ama orasıda parolalıydı. Şu an bilgisayarda hiçbir şeye erişimim yok ve çok önemli dosyalar var. Bilgisayar bu yüzden format atamam yani dosyaları kurtarma yolu varsa atabilirim. 2.olarak virüs bulaştığı icin .covm uzantısı koymuş bazı dosyalara eğer bilgisayarı açarsam bunları nasıl düzeltebilirim? .covm uzantılı diğer diskte olduğu icin onlar şu an elimde fakat diğer dosyalar daha önemli. Yani kısaca söylemem gerekirse bilgisayar parolamı nasıl sıfırlarım veya dosyaları nasıl kurtarırım? Ayrıca .covm uzantısını nasıl düzeltebilirim?
Hocam anladığım kadarıyla diskinize erişmek istiyorsunuz. Öncelikle size başka bi Bilgisayar/Laptop lazım, ikinci adım olarak bir tane cd lazım yapıcaklarınızı anlatıyorum.
DLC Boot adlı isoyu indirip diske atıyorsunuz ve bilgisayarınıza taktığınızda sizin diskinizi ayrı bir işletim sistemi olarak açıyor ve bunu seçebiliyorsunuz.
Windows xp, 10 , 8 olarak seçenekler mevcut.

Dosyaların uzantıları ".covm" olduysa fidye zararlısı bulaşmıştır. Geçmiş olsun.
Kaliteli bir AV kullanmamanın zararları. :)

Bu rehberden faydalanarak yapabilirsin tek yolu bu gibi duruyor. Başka bir bilgisayara geçip kurtarma USB'si hazırlamalısın ve tarama yapmalısın. Ama başka yolu varsa @Murat5038 hocam söyler gelince.
Hocam anladığım kadarıyla diskinize erişmek istiyorsunuz. Öncelikle size başka bi Bilgisayar/Laptop lazım, ikinci adım olarak bir tane cd lazım yapıcaklarınızı anlatıyorum.
DLC Boot adlı isoyu indirip diske atıyorsunuz ve bilgisayarınıza taktığınızda sizin diskinizi ayrı bir işletim sistemi olarak açıyor ve bunu seçebiliyorsunuz.
Windows xp, 10 , 8 olarak seçenekler mevcut.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Başka bir bilgisayarım yok anca arkadaşlardan kullanabilirim yani 2 güne falan yapabilirim bunu
Dosyaların uzantıları ".covm" olduysa fidye zararlısı bulaşmıştır. Geçmiş olsun.
Kaliteli bir AV kullanmamanın zararları. :)
Eset Smart Security Premium kullanıyorum fakat neden algılamadı bilmiyorum hocam bu fotoğraflar benim icin cok önemli nerdeyse 400 e yakın fotoğraf gitti. Bunların uzantısını düzeltebileceğim bir şey yokmu ya

Eset Smart Security Premium kullanıyorum fakat neden algılamadı bilmiyorum hocam bu fotoğraflar benim icin cok önemli nerdeyse 400 e yakın fotoğraf gitti. Bunların uzantısını düzeltebileceğim bir şey yokmu ya
Encrypt edilen dosyayı decryptlemek için neye göre şifrelendiğini bilmeniz gerek. Bunu da ancak kodu yazan ya da çok tecrübeli bir hacker bulabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı