Çözüldü C# CPanel aracılığıyla güvenli bir şekilde veri tabanına uzaktan nasıl bağlanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
27
Yer
Başkent
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 S1035NT
Meslek
Yazılımcı/Yayıncı
Başlıkta da belirttiğim gibi 2 gün önce C# ta .NET çatısı altında geliştirdiğim bir WinForm'um var ve bu Winform'a sürekli güncelleme getiriyorum. Veritabanını da herkes kullansın istiyorum fakat şöyle bir problemim var; .NET çatısından çıkan .exe uygulamalarının kodlarını, dll dosyalarını ayırabilen hatta bununla da kalmayıp .sln dosyası yapan korsan yazılımlar var. Yani sorun sadece kodlarımın çalınması değil veritabanıma da erişebilirler. Sonuç olarak kodların içinde server ipsi kullanıcı adı ve şifre yazıyor yani. İnternette biraz araştırdığımda kodları sansürleyen bir 3. parti yazılım gördüm, belirli bir ücret karşılığında yapıyormuş sizce güvenilir mi, onu yapmak zorunda mıyım ya da en iyi çözüm o mu yoksa daha da iyi bir çözümü var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Biraz daha konuya yoğunlaşınca buldum:
Eğer kendiniz bir API yapmak istemiyorsanız, bir wordPress uygulaması oluşturup gerekli eklentileri kurduğunuzda ücretsiz/ücretleri API lerden yararlanabiliyorsunuz. Bende bazı önemli bilgiler için API kullandım. Bazılarına da önemli olsada sadece Okuma değeri olan kullanıcıları server'a bağladım. Yani önemli bilgiler olsa da bütün kullanıcılar okuyabiliyor. Boşuna API kullanıp gizlemeye ihtiyaç duymadım.
cPanel herhangi bir bir API hizmeti sunmaz, birazcık PHP öğrenip localden veritabanına sorgu atıp backend bir API yazabilirsiniz (pdo ile). Öbür türlü MySQL protokolü ile yapacağınız hiçbir direkt iletişim güvenli olmayacaktır. Eğer illa da Client'i C# da yapacağım diyorsanız da o uygulamayı da korumanın çok da güvenli bir yolu yoktur. Kısacası server kısmında saldırganın erişmesini istemediğiniz işlevleri ve bilgileri saklarsınız, Client tarafına ise çok yapabileceğiniz bir şey yok.

Biraz daha konuya yoğunlaşınca buldum:
Eğer kendiniz bir API yapmak istemiyorsanız, bir wordPress uygulaması oluşturup gerekli eklentileri kurduğunuzda ücretsiz/ücretleri API lerden yararlanabiliyorsunuz. Bende bazı önemli bilgiler için API kullandım. Bazılarına da önemli olsada sadece Okuma değeri olan kullanıcıları server'a bağladım. Yani önemli bilgiler olsa da bütün kullanıcılar okuyabiliyor. Boşuna API kullanıp gizlemeye ihtiyaç duymadım.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı