Çözüldü C# CPanel aracılığıyla güvenli bir şekilde veri tabanına uzaktan nasıl bağlanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
27
Yer
Başkent
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 S1035NT
Meslek
Yazılımcı/Yayıncı
Başlıkta da belirttiğim gibi 2 gün önce C# ta .NET çatısı altında geliştirdiğim bir WinForm'um var ve bu Winform'a sürekli güncelleme getiriyorum. Veritabanını da herkes kullansın istiyorum fakat şöyle bir problemim var; .NET çatısından çıkan .exe uygulamalarının kodlarını, dll dosyalarını ayırabilen hatta bununla da kalmayıp .sln dosyası yapan korsan yazılımlar var. Yani sorun sadece kodlarımın çalınması değil veritabanıma da erişebilirler. Sonuç olarak kodların içinde server ipsi kullanıcı adı ve şifre yazıyor yani. İnternette biraz araştırdığımda kodları sansürleyen bir 3. parti yazılım gördüm, belirli bir ücret karşılığında yapıyormuş sizce güvenilir mi, onu yapmak zorunda mıyım ya da en iyi çözüm o mu yoksa daha da iyi bir çözümü var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Biraz daha konuya yoğunlaşınca buldum:
Eğer kendiniz bir API yapmak istemiyorsanız, bir wordPress uygulaması oluşturup gerekli eklentileri kurduğunuzda ücretsiz/ücretleri API lerden yararlanabiliyorsunuz. Bende bazı önemli bilgiler için API kullandım. Bazılarına da önemli olsada sadece Okuma değeri olan kullanıcıları server'a bağladım. Yani önemli bilgiler olsa da bütün kullanıcılar okuyabiliyor. Boşuna API kullanıp gizlemeye ihtiyaç duymadım.
Başlıkta da belirttiğim gibi 2 gün önce C#'ta .NET çatısı altında geliştirdiğim bir WinForm'um var ve bu Winform'a sürekli güncelleme getiriyorum. Veritabanını da herkes kullansın istiyorum fakat şöyle bir problemim var; .NET çatısından çıkan .exe uygulamalarının kodlarını, DLL dosyalarını ayırabilen hatta bununla da kalmayıp. Sln dosyası yapan korsan yazılımlar var. Yani sorun sadece kodlarımın çalınması değil veritabanıma da erişebilirler. Sonuç olarak kodların içinde server IPS'i kullanıcı adı ve şifre yazıyor yani. İnternette biraz araştırdığımda kodları sansürleyen bir 3. parti yazılım gördüm, belirli bir ücret karşılığında yapıyormuş sizce güvenilir mi, onu yapmak zorunda mıyım ya da en iyi çözüm o mu yoksa daha da iyi bir çözümü var mıdır?
Şimdiden teşekkürler. @300319 @TheAny

0 güvenlik olur hocam. Web apileri araştırmanızı öneririm. En kötü C# ile veri tabanı arasına PHP ile basit bir şey kodlayıp yerleştirebilirsiniz. Düşünürseniz bu yöntemi yardımcı olabilirim.

Benim asıl amacım veritabanının çok güvenli olması ama o .exe dosyasını bölebilen yazılımları görünce o kadar emeğimin boşa gitmesini de istemiyorum. Benim bir şekilde bunun da önüne geçmeliyim elbet bir yolu var ki şuan günümüz uygulamalarının kodlarını çalamıyorlar (Pro.)

Benim asıl amacım veritabanının çok güvenli olması ama o .exe dosyasını bölebilen yazılımları görünce o kadar emeğimin boşa gitmesini de istemiyorum. Benim bir şekilde bunun da önüne geçmeliyim elbet bir yolu var ki şu an günümüz uygulamalarının kodlarını çalamıyorlar (Pro.)

Çalarlar hocam çalarlar. Veritabaninda ne yapıyorsunuz? Ki çalınamazsa bile doğru değil hocam. Ve SQL Injection için önlemler almayı da unutmayın.

Çalarlar hocam çalarlar. Veritabaninda ne yapıyorsunuz? Ki çalınamazsa bile doğru değil hocam. Ve SQL Injection için önlemler almayı da unutmayın.
Valla daha yeni kurcalamaya başladığım için tamamen kavramadan sitemde yayınlamayacağım. Şimdilik sadece ilişkiyi kurabildim ama birisinden görmüştüm. MySql şifresini kullanıcı adını falan görüyordu yazılımla. Veri tabanında belirli listem var orayı güncelliyorum.
En basidini söyliyim. uygulamamın amacı pc performans ve sağlık. Kapanması gereken Hizmetler, silinmesi gereken klasörler vs. vs.

Başlıkta da belirttiğim gibi 2 gün önce C# ta .NET çatısı altında geliştirdiğim bir WinForm'um var ve bu Winform'a sürekli güncelleme getiriyorum. Veritabanını da herkes kullansın istiyorum fakat şöyle bir problemim var; .NET çatısından çıkan .exe uygulamalarının kodlarını, dll dosyalarını ayırabilen hatta bununla da kalmayıp .sln dosyası yapan korsan yazılımlar var. Yani sorun sadece kodlarımın çalınması değil veritabanıma da erişebilirler. Sonuç olarak kodların içinde server ipsi kullanıcı adı ve şifre yazıyor yani. İnternette biraz araştırdığımda kodları sansürleyen bir 3. parti yazılım gördüm, belirli bir ücret karşılığında yapıyormuş sizce güvenilir mi, onu yapmak zorunda mıyım ya da en iyi çözüm o mu yoksa daha da iyi bir çözümü var mıdır?
API/Client ilişkisi ile yap. Obfuscation da korur da, yeterince uğraşan çözer. API'i da login ile kullandiracaksin. Login ile auth key çeker, çektiğin auth key ile post islemlerini yapmasına izin verirsin. Böylece decompile ile ortaya çıkan tek verin API olur. API iyi tasarlandığı zaman güvenlik açığın kalmaz.

API'n ortaya çıkmasını engelleyemezsin ne yazık ki, yeterince uğraşan bulur.

API/Client ilişkisi ile yap. Obfuscation da korur da, yeterince uğraşan çözer. API'i da login ile kullandiracaksin. Login ile auth key çeker, çektiğin auth key ile post islemlerini yapmasına izin verirsin. Böylece decompile ile ortaya çıkan tek verin API olur. API iyi tasarlandığı zaman güvenlik açığın kalmaz.

API'n ortaya çıkmasını engelleyemezsin ne yazık ki, yeterince uğraşan bulur.
İlgili konuda güzel anlatan biri var mı ya da video. Çok lazım da bu konulara yeni başlıyorum. Bundan öncesinde sadece yazan taraftım artık yayınlamaya da ben kaldım. Ayıca bilmiyorum ama cPanelin kendi apisi yok mu bu konuda?

İlgili konuda güzel anlatan biri var mı ya da video. Çok lazım da bu konulara yeni başlıyorum. Bundan öncesinde sadece yazan taraftım artık yayınlamaya da ben kaldım. Ayıca bilmiyorum ama cPanelin kendi apisi yok mu bu konuda?
API sunuyor mu bilmiyorum. Bakman lazım.

Ben API'lar için duruma göre strapi yada laravel tercih ediyorum. Laravel'in API desteği var. Auth ve db managementi yaparsın.

Fakat programının bazı kısımlarını baştan yazman gerekecek.

1721758455025.png

burdakilerden biri bahsettiğin görevi görür mü? yoksa ekstra bir API hizmeti mi almam gerekicek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı