CPanel'den SQL'e bağlanırken hangi IP ile bağlanılmalı?

Tyrist

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba, Kotlin ve Android Studio kullanarak mobil uygulama geliştiriyorum. Daha önce hosting hizmeti satın aldım ve şimdi bu uygulamayı cPanel üzerinden MySQL veri tabanına bağlamak istiyorum. Kotlin dilinde bağlantı kodu şu şekildedir:

Kod:
val url = "jdbc:mysql://host:port/veritabaniadi"
val user = "kullaniciadi"
val pass = "sifre"
con = DriverManager.getConnection(url, user, pass)

Buradaki host yerine CPanel'deki shared IP yazıyorum hata alıyorum, alan adimi yazıyorum hata alıyorum. Uygulamamı Online CPanel'deki MySQL'e nasıl bağlayabilirim?

Ama benim bilgisayarımda değil cpanel, hosting kiraladım online olarak erişmek istiyorum. Yine de localhost yazsam hangi localhost olduğunu nerden anlayacak?
Kardeşim localhost senin ev bilgisayarınla alakalı değil. Localhost diye okutursan "bu yerel bir bağlantıdır." anlamıyla okur ve server kendi 3306 portundan bağlantı kurar. Sen ev bilgisayarında localhost diye okutursan senin bilgisayarın yerel server olur. Localhost'u neye okutursan yerel server o olur.

Sen host yerine sunucu ip'sini yazarsan yerel bağlanmak yerine uzaktan bağlanmaya çalışır. Ve Mysql serverlarda uzaktan bağlantı önerilmez ve varsayılan olarak kapalı halde kurulur. cPanel'de bile.

Kardeşim localhost senin ev bilgisayarınla alakalı değil. Localhost diye okutursan "bu yerel bir bağlantıdır." anlamıyla okur ve server kendi 3306 portundan bağlantı kurar. Sen ev bilgisayarında localhost diye okutursan senin bilgisayarın yerel server olur. Localhost'u neye okutursan yerel server o olur.

Sen host yerine sunucu IP'sini yazarsan yerel bağlanmak yerine uzaktan bağlanmaya çalışır. Ve MySQL serverlarda uzaktan bağlantı önerilmez ve varsayılan olarak kapalı halde kurulur. CPanel'de bile.

URL kısmına localhost: 3306 dedim yine olmadı. Tam olarak ne yazmam gerekiyor bağlanabilmem için? MySQL'de yeniyim, bilmiyorum.

Kod:
val url = "jdbc:mysql://localhost:3306/veritabaniadi"
val pass = "sifre"

veya
Kod:
val url = "jdbc:mysql://127.0.0.1:3306/veritabaniadi"
val pass = "sifre"

Kod:
val url = "jdbc:mysql://localhost:3306/veritabaniadi"
val pass = "sifre"

Veya
Kod:
val url = "jdbc:mysql://127.0.0.1:3306/veritabaniadi"
val pass = "sifre"

Bu şekilde yaptığımda Online CPanel'e bağlanamadım işte. Benim hostingimle ilgili URL girmem lazım değil mi? Uygulamayı Google Play'e koyduğumda herkesin ayni verekalanına bağlanabilmesini sağlamam lazım.

Bu şekilde yaptığımda Online CPanel'e bağlanamadım işte. Benim hostingimle ilgili URL girmem lazım değil mi? Uygulamayı Google Play'e koyduğumda herkesin ayni verekalanına bağlanabilmesini sağlamam lazım.
Localhost yazdığınız şey zaten hostinginiz ile alakalı. Göndermiş olduğum kod, herhangi bir jdbc kullanıcısının veritabanına bağlanmak için kullandığı kod. Hostinginizde özel bir port yoksa, aksi şekilde mysql yapılandırması yapılmamışsa ki bu 1000 firmada 1 defa gözükür, bu şekilde bağlanmanız lazım.
Veritabanını oluşturdunuz mu? SQL verisini içe aktardınız mı? Farklı bir script denediğinizde veritabanına sorunsuzca bağlanabiliyor mu?

Localhost yazdığınız şey zaten hostinginiz ile alakalı. Göndermiş olduğum kod, herhangi bir jdbc kullanıcısının veritabanına bağlanmak için kullandığı kod. Hostinginizde özel bir port yoksa, aksi şekilde MySQL yapılandırması yapılmamışsa ki bu 1000 firmada 1 defa gözükür, bu şekilde bağlanmanız lazım.
Veritabanını oluşturdunuz mu? SQL verisini içe aktardınız mı? Farklı bir script denediğinizde veritabanına sorunsuzca bağlanabiliyor mu?

Veri tabanı oluşturdum, kullanıcı oluşturdum. Test tablosu oluşturdum. Uzak MySQL de %.%.%.% özelliğini ekledim. Android stüdyoda herhangi bir SQL komutu çalıştırmadım, şu an bağlantı var mi yok mu ona bakıyorum.

merhaba, hosting üzerinde çalışan bütün databaseler dışarıya kapalı olur. yani dışarıdan bir ip veya url ile erişemezsin. hosting aldığın firma ile görüşebilirsin. ama açacaklarını sanmıyorum. mobil uygulamalarda daha çok firebase gibi veritabanları kullanılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı