Çözüldü CPU %100 kullanımı | Windows ses bitiş noktası oluşturucu

• Konuyu başlatan Fahri'
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 6.989
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fahri'

Centipat
Merhabalar. Bilgisayarım yaklaşık 1 senelik. Bilgisayarı aldığımdan beridir oyun oynarken bir anda Windows Ses Bitiş Noktası Oluşturucu ve Windows Ses adlı 2 hizmet bilgisayarımın CPU sunu aşırı fazla bir şekilde kullanıyor. Tabii oyundayken biranda 1FPS'lere düşünce bu anlaşılabiliyor. Boştayken bile %70-80 arası kullanıyor. Ses sürücüsünü güncellemeyi denedim, Realtek HD Audio'yu yükleyince devamlı olarak ne olduğu belirsiz bir hatayı spamlıyor ve çok garip bir şekilde jack girişli kulaklığımı takınca sadece cızırtı sesi geliyor, mikrofonu da çalışmıyor. (Telefonda Sorunsuz)Yani anlayacağınız bilgisayarda çok garip bir problem var CPU ve ses konusunda. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir ve ne önerirsiniz?

D84D1255-86C8-4AD5-AA7F-FB1CB9401412.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Reaktek sürümümü güncelledim ve ön panel kulaklık bağlantısının sürekli gidip geldiğini gözlemledim. Bunun için 1-2 ayar yapar yapmaz Windows'un hizmetleri kapandı ve bilgisayarım nefes aldı.
Mesajınızı geç gördüm kusuruma bakmayın.
Ön panel ses bağlantısı HD Audio

Anakart MSI Gamingplus m450. Ürünün MSI Support sayfasından Realtek Audio Driver'ı indirdim. Bu sefer ise sürekli hangi aygıtı taktınız spamı yiyorum.

Dosya Ekleri

• latenc1.png
    latenc1.png
    203,7 KB · Görüntüleme: 45
  • latenc2.png
    latenc2.png
    106,5 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Lütfen bu konudaki cahilliğime verin ama ön panel kablosunu sökersem sistemi nasıl çalıştıracağım? Sistem çalışırken sökmemi ve durumu incelememi istiyorsanız, sistem çalışırken kablo sökmek sıkıntı olmayacak mıdır? Yoksa ön panel kartına bağlı olan tüm kabloları söküp sadece ateşleme :D tuşunun kablosunu sökmeden mi bırakayım? Bu arada problem benim için geçici olarak audioendpointbuilder hizmetini durdurunca çözülmektedir. Son olarak dilerseniz bilgisayarımı size getirebilirim içerik videosu olarak çekmek isterseniz :D Ayrıca sizinle tanışmak beni çok mutlu edecektir. Şimdiden çok teşekkürler.
Ön panel kablosunu anakartta sökün. Kasada bir kısa devre olabilir. Sonuçtan haberdar edin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı