CPU 6 tam güçteyken diğerleri düşük güçte

Singua

Kilopat
Makaleler
1
1662817325520.png

Sebebi nedir acaba yardım edecek var mı?

Oyun tüm çekirdekleri kullanmayı başaramıyor, oyunla alakalı.

Hocam bir sorunum daha var RDR2 ve GoW da throttle oluyor sanırım tam throttle mi bilmiyorum ama 45watt çekerken oyundayken 25watt a sabitliyor sıcaklık 87-90 olduğunda oluyor bu ve yeniden başlatmadan GHz artmıyor throttle değil mi bu?

Hocam bir sorunum daha var RDR2 ve GoW da throttle oluyor sanırım tam throttle mi bilmiyorum ama 45watt çekerken oyundayken 25watt a sabitliyor sıcaklık 87-90 olduğunda oluyor bu ve yeniden başlatmadan GHz artmıyor throttle değil mi bu?
Evet cihaz thermal throttle uyguluyor bahsettiğiniz durumda.

Temizlik ve termal macun değişimi önerebilirim ancak cihazın incelemelerini izleyip diğer kullanıcılarda sıcaklık nasılmış bakmak gerek. İnceleme yapılan ortamın sıcaklığı burada çok önemli, 18 derece odada inceleyip ısınmıyor, yeterli soğutmaya sahip diyen bir kanala denk gelmemeye çalışın.

Evet cihaz thermal throttle uyguluyor bahsettiğiniz durumda.

Temizlik ve termal macun değişimi önerebilirim ancak cihazın incelemelerini izleyip diğer kullanıcılarda sıcaklık nasılmış bakmak gerek. İnceleme yapılan ortamın sıcaklığı burada çok önemli, 18 derece odada inceleyip ısınmıyor, yeterli soğutmaya sahip diyen bir kanala denk gelmemeye çalışın.

Fark ettim onu incelemede 70 derece geçmiyor aldım 80'de çalıştı zaten yük altında bu arada termal macun önerebilirsiniz cihazımı ben temizlesem acaba garanti dışımı kalır bilmiyorum cihazım Aorus 15p xd.

Cihazımın aşırı tozlu olduğunu düşünüyorum alt taraf tamamen açık neredeyse tozları çekiyor Full.

Gigabyte/AORUS hakkında garanti koşullarını bilmiyorum, macun olarak Arctic MX-4 önerebilirim fakat benim dizüstü bilgisayarda 5-6 ay geçmeden yine cihaz çok ısınmaya başlamıştı belki biz birşeyleri yanlış yapmışızdır.

MX-4 alacaksanız satıcının resmi bir satıcı olmasına dikkat edin, piyasada aşırı sayıda çakması var, şuanda Amazon.com.tr üzerinde Amazon satıcı olacak şekilde satılıyor, orijinaldir.

Gigabyte/AORUS hakkında garanti koşullarını bilmiyorum, macun olarak Arctic MX-4 önerebilirim fakat benim dizüstü bilgisayarda 5-6 ay geçmeden yine cihaz çok ısınmaya başlamıştı belki biz bir şeyleri yanlış yapmışızdır.

MX-4 alacaksanız satıcının resmi bir satıcı olmasına dikkat edin, piyasada aşırı sayıda çakması var, şu anda Amazon.com.tr üzerinde Amazon satıcı olacak şekilde satılıyor, orijinaldir.

Hocam MX-5 varmış sanırım arada bariz fark var mıdır veya daha iyisi var mı bildiğiniz.

Hocam MX-5 varmış sanırım arada bariz fark var mıdır veya daha iyisi var mı bildiğiniz.
MX-5 piyasada bulamadığım için yazmadım, kendim kullanmadığım için net bilgi veremiyorum.

Noctua soğutmada çok iyi bir markadır, termal macunlarını araştırabilirsiniz.

Tamamdır ona da bakayım bir de laptopumun altına soğutucu önerir misiniz fiyat fark etmez.
Ben laptop altı soğutucu kullandığımda hiçbir işe yaramadı desem yanıltıcı olmaz herhalde.

Soğutucu kullandım, yine ekran kartım 92 dereceye çıktı fakat 92 dereceye ulaşma süresi arttı, eskiden 1-2dk içinde 92 derece olurken 7-8dk içinde 92 derece oldu. O yüzden soğutucu tavsiyesinde bulunamıyorum.

Bir de laptopu koyduğunuz yüzeyin tamamının tozunu düzenli olarak almak tozlanmayı bayağı azaltır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı