CPU Aşırı Isınma Sorunu

ArdaAksoylu

Decapat
CPU çok aşırı ısınıyor normal masaüstünde hiçbir program açık değilken sıcaklık 60-61 falan oyunlarda daha da artıyor 70 hatta 80 veya 90'na kadar çıkıyor üstelik soğutucum da var.

Not : Dizüstü bilgisayar temizlemem zor.

Bir teknik servise götürün. Temizliğini ve termal macun yenilemesi yaptırın. Başka türlü bu sorunu çözemezsin.
Ayriyeten dizüstü bilgisayar ayaklarına eşit oranda cisim koyarak hava akışını artır.
Oyunlarda ise FPS limitini V-Sync ya da oyunun sunduğu ayarlar ile 60 FPS sabitleyerek oyna.
Bu yöntemler daha geç ısınmasına neden olacaktır. Uzun süreli kullanımda dinlendirmek için Oyun ve yüksek sistem kaynağı gerektiren yazılımları kapat.

Dostum demin açtığım oyun önerisi konusunda da, o gördüğün sistem laptop ve çok düşük bir sistem normalde ve PC 6 yıllık ancak bugün termal macun sürdüm ve Ghz boostlamama rağmen 75 derece oldu. Sana tavsiyem önceliği bilgisayarını temiz tut, eğer kendin temizliyemiyorsan bir bilgisayarcıya ver uygun bir fiyata temizlerler. Temizledikten sonra ise termal macun sürmeni kesinlikle tavsiye ediyorum.

Dostum demin açtığım oyun önerisi konusunda da, o gördüğün sistem laptop ve çok düşük bir sistem normalde ve PC 6 yıllık ancak bugün termal macun sürdüm ve Ghz boostlamama rağmen 75 derece oldu. Sana tavsiyem önceliği bilgisayarını temiz tut, eğer kendin temizliyemiyorsan bir bilgisayarcıya ver uygun bir fiyata temizlerler. Temizledikten sonra ise termal macun sürmeni kesinlikle tavsiye ediyorum.
Ek olarak termal macunu sen al, bilgisayarcıya ver. O çamur gibi bir şey sürer:)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı