Çözüldü CPU az kullanılması iyi bir şey mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serkhan Altay

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar CPU kullanımı bende genellikle %40 ila %50 arasında gidip geliyor tam performans kullanmıyor sanırım.
CPU kullanımı fazla olması mı iyi yoksa az kullanılması mı daha iyi bir şey?

Son düzenleme:
Çözüm
Ekran kartınızın bu esnada kullanımı nedir?
Diğer bileşenlerin kullanım oranı ile değerleri masaya yatırıp daha sağlıklı cevap verebiliriz üstadım. 🙌

Ancak kısaca söylemek gerekirse CPU (modeline göre tabii ki), çok fazla yüzdelik dilim kullanımına düşmez. Oyunlarda genelde yük GPU tarafındadır. GPU kullanımız %98-100 iken CPU kullanımı %40 %50 ise bu durumda işlemciniz, ekran kartınızı gayet güzel besliyor demektir.
Sanırım ne kadar fazla kullanılırsa o kadar çok ısınır. Eğer oyun ekran kartına ağırlıklıysa CPU'nun kullanımının az olması normaldir. Tam tersi ise ekran kartının kullanımı düşük olur, CPU'nun kullanımı artar. Grafikleri kısarsan GPU kullanımı düşer, CPU kullanımı artar. Çünkü GPU'nun işi azalır. Umarım anlatabilmişimdir.

Diğer bileşenlerin kullanım oranı ile değerleri masaya yatırıp daha sağlıklı cevap verebiliriz üstadım. 🙌

Ancak kısaca söylemek gerekirse CPU (modeline göre tabii ki), çok fazla yüzdelik dilim kullanımına düşmez. Oyunlarda genelde yük GPU tarafındadır. GPU kullanımız %98-100 iken CPU kullanımı %40 %50 ise bu durumda işlemciniz, ekran kartınızı gayet güzel besliyor demektir.

Çözüm

Ancak kısaca söylemek gerekirse CPU (modeline göre tabii ki), çok fazla yüzdelik dilim kullanımına düşmez. Oyunlarda genelde yük GPU tarafındadır. GPU kullanımız %98-100 iken CPU kullanımı %40 %50 ise bu durumda ekran kartınızı işlemciniz gayet güzel besliyor demektir.

Evet ekran kartı neredeyse dediğiniz gibi yüzdeler de çalışıyor ilginiz için teşekkürler bayağı merak ediyordum bu konuyu.

Evet ekran kartı neredeyse dediğiniz gibi yüzdeler de çalışıyor ilginiz için teşekkürler bayağı merak ediyordum bu konuyu.
Rica ederim. :)

Kullandığınız CPU, GPU'yu rahatlıkla beslemektedir. İçiniz rahat olsun. :)

Faydalı bulduğunuz yorumu çözüm olarak işaretlerseniz diğer kişilere de yardımcı olursunuz.

Saygılarımla. 🙌🏼

Ben oyuna girdiğim an ekran kara çok fazla yükleniyor ve işlemci tarfı inanılmaz az (%5) normalmi yani oyundayken ekran kartı fazla çalışıyor onu biliyorumda işlemcininde bi %30-%40 gibi bişi olması gerkemzmiydi çünkü eskiden hep böyl oluyordu ama şimdi olmuyor çözamedim .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı