CPU bloğu nereden temin edilir ?

Hazırlar da öyle, örneğin önerdiğiniz (Örnek gösterdiğiniz) CPU bloğu:
Intel LGA 2011-3 / 2011 / 1366 / 1156 / 1155 / 775
AMD Socket FM1 / AM3+ / AM3 / AM2
2015-04-16 16_24_20-Cooler Master_ Seidon 120M.png

Uğraşmak için değil de ucuza mal etmeye çalışıyorsan, bazı hazır sistemler daha ucuza gelebilir.
Tabii işlemcine uygun mu diye sorgulaman gerek.

X bir örnek: sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet,...
Hocam ucuza mâl etmekten ziyade, daha iyi soğutacağını düşünüyorum.

@Silinen üye, CPU blokları bütün işlemciler ile uyumlu hale getiriliyor. Tabi blok ile birlikte gelen aparatlar vasıtasıyla.

Örneğin:
Intel socket LGA 2011
Intel socket LGA 1150/1155/1156
Intel socket LGA 1366 (may require BLT-CPASZD12 if motherboard back plate is fixed)
Intel socket LGA 775
AMD socket AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2
AMD socket G34 (with separate BLT-CPAMDG34)
AMD socket 1207(F)/C32, 939, 940 (with separate BKT-CP021K and ACC-CPU350)
Eki Görüntüle 62935
Teşekkürler hocam bi araştırayım bulamazsam sizin verdiğiniz siteden sipariş edeceğim mecbur.

Evet, FM2- FM2+ belirtilmemiş ancak onlara da uyuyor. O işlemcilerin soket yapıları farklı olabilir ancak soğutucu bağlantı yerleri aynı. Zaten farklı bağlantı yerleri için de aparatlar yapılmış.:)

Tabi bu gibi anakartlar hariç:
Eki Görüntüle 62939
Hocam ben yeni sistem topladım, o sisteme Corsair h110 aldım, ama eski sisteme sağlam bir overclock yapmak istiyorum. Eski işlemcim intel i5 3570k

Bağlantının özel aparatla olduğunun farkındayım. :)

Sanırım ortak bir yere de geldik.

Açıkçası bu kadar uzamasına ya da başlamasına gerek yoktu, her soketi destekleyen aparata sahip olmayan bazı ürünler olduğuna göre alırken buna bakılmalıdır.
::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions :::

Muhtardan ceza gelmiş, cevap şimdiye kaldı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı