CPU çok ısınıyor ve ekran aniden gidiyor fakat sistem çalışmaya devam ediyor

yusuf_26

Femtopat
Daha fazla  
Birkaç gün önce 2.el bir sistem aldım işlemcisi Ryzen 5 3600 MSI A320M Pro anakarta sahip stok fan var önde 3 tane arkada 1 tane fan var sorun nedir anlayamadım yardımcı olabilir misiniz? BF 1 oynarken 90 küsur sıcaklıkları görüyor.

Anlayabileceğim kadarıyla sorun şu;
Oyun oynarken işlemcin %100'lük yük taşıyor ve bu yük ona fazla ağır geldiğinde işlemci yanmaması için kendisini ya devre dışı bırakıyor ya da değerini düşürüyor. Buna şöyle bir çözüm önerisi verebilirim. Throttle Stop indireceksin. Kullanımını bilmiyorsan YouTube'dan araştır. Oradaki adımları uygula. Bende de seninki gibi bir sorun vardı Throttle Stop ile düzeltebildim.

Bu ayar dışında işlemcin daha önce termal macun görmediyse sürdürmen iyi olacaktır. Ayrıca fanını da daha kaliteli birşey almanı önerebilirim.

Size verildiğinde termal bakımlarının yapılıp yapılmadığını sorgulayın. Yapılmamışsa ondan kaynaklanıyordur. Eğer termal bakım yapılmışsa soğutucu yeterli gelmiyordur. Fakat ben her halükarda termal macun olarak artric MX4 kullanmanızı öneririm. Ekranın gidip sistemin çalışmasının sebebi de işlemcinin kendisini kilitlemesidir. Yüksek sıcaklıklara çıktığında içerisindeki sigortalar korumaya alır.

Oyun oynarken işlemcin %100'lük yük taşıyor ve bu yük ona fazla ağır geldiğinde işlemci yanmaması için kendisini ya devre dışı bırakıyor ya da değerini düşürüyor. Buna şöyle bir çözüm önerisi verebilirim. Throttle stop indireceksin. Kullanımını bilmiyorsan YouTube'dan araştır. Oradaki adımları uygula. Bende de seninki gibi bir sorun vardı throttle stop ile düzeltebildim.

Bu ayar dışında işlemcin daha önce termal macun görmediyse sürdürmen iyi olacaktır. Ayrıca fanını da daha kaliteli bir şey almanı önerebilirim.

Peki bu dediğiniz programı indirdikten sonra CPU'ya herhangi bir zarar geliyor mu? Resmen kasaya elliyemiyorum eğer daha önceki arkadaşımızın dediği gibi kule tipi suğutma kullanmak istesem hangi marka modeli tavsiye edersiniz?

Size verildiğinde termal bakımlarının yapılıp yapılmadığını sorgulayın. Yapılmamışsa ondan kaynaklanıyordur. Eğer termal bakım yapılmışsa soğutucu yeterli gelmiyordur. Fakat ben her halükarda termal macun olarak artric MX4 kullanmanızı öneririm. Ekranın gidip sistemin çalışmasının sebebi de işlemcinin kendisini kilitlemesidir. Yüksek sıcaklıklara çıktığında içerisindeki sigortalar korumaya alır.

Maalesef bunu alacak kadar bütçem yok daha uygun fiyat performans bir şey önermeniz mümkün mü?

Dediğiniz gibi sıcaklıktan olma ihtimali yüksek kule tipi soğutucu vs. alabilirseniz sorunun düzeleceğini düşünüyorum.

Sizin akınızda fiyat performans bir soğutucu var mı? Uygun fiyatlı.

Oyun oynarken işlemcin %100'lük yük taşıyor ve bu yük ona fazla ağır geldiğinde işlemci yanmaması için kendisini ya devre dışı bırakıyor ya da değerini düşürüyor. Buna şöyle bir çözüm önerisi verebilirim. Throttle stop indireceksin. Kullanımını bilmiyorsan YouTube'dan araştır. Oradaki adımları uygula. Bende de seninki gibi bir sorun vardı throttle stop ile düzeltebildim.

Bu ayar dışında işlemcin daha önce termal macun görmediyse sürdürmen iyi olacaktır. Ayrıca fanını da daha kaliteli bir şey almanı önerebilirim.

Bu arada bunu indirmeye çalıştım fakat hata veriyor CPU'ya destekli değil galiba bunun bir çüzümü var mı?

1690147541490.png

Son düzenleme:
Peki bu dediğiniz programı indirdikten sonra CPU'ya herhangi bir zarar geliyor mu? Resmen kasaya elliyemiyorum eğer daha önceki arkadaşımızın dediği gibi kule tipi suğutma kullanmak istesem hangi marka modeli tavsiye edersiniz?

Maalesef bunu alacak kadar bütçem yok daha uygun fiyat performans bir şey önermeniz mümkün mü?

Sizin akınızda fiyat performans bir soğutucu var mı? Uygun fiyatlı.

Bu arada bunu indirmeye çalıştım fakat hata veriyor CPU'ya destekli değil galiba bunun bir çüzümü var mı?

Eki Görüntüle 1874079
Hatayı youtubeden araştır eğer ki çözümler işe yaramaz ise başka bir siteden yükle uygulamayı. CPU'ya zararı yok merak etme sadece CPU hızını sabitliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı