CPU Core Parking Ayarlarını Eski Haline Getirmek

BulentOrum

Decapat
Herkese merhaba. Geçen gün, altta linkini vereceğim Technopat'ın sayfasındaki PUBG performans ayarlarını yaptım. Sorunum şu; "İşlemci Ayarlarını Düzenleyin" kısmında bulunan CPU Core Parking ayarlarını yaptıktan sonra Notebookum'da ufak bir işlem yapsam dahi, örneğin tarayıcıyı açtığımda hemen fanlar çalışmaya başlıyor, bilgisayarda bir hareketlilik oluşuyor. Önceden oyun açmadığım sürece fanlardan yüksek çalışma sesi gelmiyordu. Bunu önceki haline getirmek istiyorum ama değerleri hatırlamıyorum, yanlış birşey de yapmak istemiyorum. Program içinde reset seçeneği de bulunmuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
PUBG İçin En İyi Performans Ayarları Nasıl Yapılır? - Technopat

cpu.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili ben @Recep Baltaş surada cevaplamis bu soruyu. :)
Yalnız ben kod kullanmadım dediğim gibi programın üzerinde bulunan ve %100 olarak görünen butonların ayarını değiştirdim yani orada daha önce örnek veriyorum %20 veya %40 olanları %100 yaptım bunu nasıl geri alabileceğimi öğrenmek istedim :)
Bir fikri olan yokmu hala ? Konuyu açan kişiye de ilettim ama dönüş yapmadı 2 gündür malesef :(

Son düzenleme:
@BulentOrum Konuya beni etiketlemiş olsaydınız daha erken görebilirdim. Yüzlerce makale ile uğraştığım için her birinin altına her gün bakmam mümkün olmuyor. Tesadüfen hepsini tekrar incelerken gördüm.

Soruya yanıt verecek olursam, 100'ü mantıksal dahil tüm işlemci çekirdek sayınıza bölün. Örneğin 8 ise 100/8 = 12,5. Eğer 4 tanesi güç tasarrufuna girip sistemi yormasın istiyorsanız. 12,5 x 4 = 50. Core parking index yazan kısımdaki değeri %50'ye çekmeniz gerekir bu durumda. Değerleri istediğiniz gibi değiştirip test edebilirsiniz. Tüm olay güç tasarrufu ile performans arasındaki dengeyi kurmak. Değeri düşürerek bilgisayarınızın çalışması sizi rahatsız etmeyecek şekilde istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Başlangıçtaki değerlere sıfırlama gibi bir özelliği olsa güzel olabilirmiş ancak böyle bir ayarı yok. Ayrıca Neşeli Enginar'ın bahsettiği konudaki seçenekleri de kullanabilirsin. Program da aynı işlemi yapıyor zaten.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı