CPU EZ DEGUB LED yanıyor ve Flashback ile BIOS güncellemesi çalışmıyor

MojoP1

Centipat
Merhabalar. Bu yaz sonunda yurt dışından topladığım sistemi kurdum fakat bir türlü kullanamadım.
Flash bellek ile BIOS güncellemesi yapmayı denememe rağmen bir türlü anakart işlemciyi görmüyor ve anakartın üzerindeki beyaz CPU LED'i yanıyor. Farklı flash disklerle flash BIOS yapmayı denedim fakat hiçbiri işe yaramadı.
  • MSI B450-A PRO
  • Ryzen 5 3600
İnternetten bulduğum onlarca çözümü denedim, komple sistemi söküp sadece 24 ve 8 pin güç bağlantıları takılıyken BIOS güncellemeyi denedim. Sonra parçaları takıp tekrar denedim, anakarta elektrik geliyor, tüm fanlar ve parçalar çalışıyor ama anakarttaki beyaz işlemci ışığı bir türlü sönmüyor ve ekrana görüntü gelmiyor. 6 ay oldu ve kafayı sıyırma noktasına geldim. Sürekli neden X570 çipsetli bir anakart almadım diye kendimi sorguluyorum. Teşekkürler.

Önerilerinizi bekliyorum nasıl düzeltebilirim Ryzen 1 ve 2. nesil bir işlemci elimde malesef yok onu takıp güncelleme yapma şansım yok :(

technopat.jpg

Maalesef bulamadım sorduğum teknik servisler ve tamircilerde de yok ( il: İzmir )
İşlemci 0 olduğu için bozuk olmasına pek ihtimal vermiyorum açıkçası.

Cevap için çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
CMOS bu jumper ya da tornavida ile iki pini birbirine degdireceksiniz.

Bu arada bütün bileşenleri çıkartın ve öyle yapın.
Tam olarak nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum da hangi pinler arasına tutmam gerekiyor acaba tornavidayı?
Güç bağlantılarını da çıkarmam gerekiyor mu? (8 ve 24 pin)

Dosya Ekleri

• tech.jpg
    tech.jpg
    250,5 KB · Görüntüleme: 32
Onu denedim hocam yani komple tüm parçaları söküp BIOS flashback denedim ve işe yaramadı maalesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı