CPU fan eror hatası

genqearx

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarım CPU fan eror hatası veriyor. Bazen kendi kendine kapandığı oluyor ve açtığımda masaüstü gelmeden tekrar kapatıyor. Kasayı açtığımda işlemci fanı çok sıcaktı. Biraz bekledikten sonra kasayı çaliştirdiğimda tekrar soğudu. Biosa girdiğim de CPU kırmızı ile gösteriyor. Ne yapmam lazım?

Merhaba, bu konularda deneyimli değilsen bir bilgisayarcıdan yardım almanı tavsiye ederim. Bakman gereken şey ise önce işlemci soğutucusunun sağlam bir şekilde monte edildiğine (öncesinde termal macun kullanmayı unutma) daha sonra fan kablosunu anakartın cpu_fan yuvasına düzgün bir şekilde taktığına emin ol. Bilgisayarı açtığında önce işlemci fanının çalıştığını gör ve BIOS'da işlemci sıcaklığını gözlemle. Fan çalışmıyorsa bir bilgisayarcıdan rica et denesin. Orada çalışıyorsa anakartında sorun vardır. Fan çalışmıyorsa yeni bir işlemci soğutucusu alman gerekir. Yukarıda yazdıklarıma emin olmadan bilgisayarını çalıştırma.

İşlemciyi kontrol ettim. Bir sorun yok gibi gözüküyor. İşlemcinin kendi fanı yerine extra bir fan taktırmıştım zaten. O fanda bir sorun olabilir mi?
Merhaba, bu konularda deneyimli değilsen bir bilgisayarcıdan yardım almanı tavsiye ederim. Bakman gereken şey ise önce işlemci soğutucusunun sağlam bir şekilde monte edildiğine (öncesinde termal macun kullanmayı unutma) daha sonra fan kablosunu anakartın cpu_fan yuvasına düzgün bir şekilde taktığına emin ol. Bilgisayarı açtığında önce işlemci fanının çalıştığını gör ve BIOS'da işlemci sıcaklığını gözlemle. Fan çalışmıyorsa bir bilgisayarcıdan rica et denesin. Orada çalışıyorsa anakartında sorun vardır. Fan çalışmıyorsa yeni bir işlemci soğutucusu alman gerekir. Yukarıda yazdıklarıma emin olmadan bilgisayarını çalıştırma.

v2-58836-1_medium.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıda neler yapman gerektiğini zaten yazdım. İşlemci soğutucusunun kitapçığını dikkatli incele montajını tekrar yap ve yukarıda yazdıklarımı uygula. Deneyimli değilsen bilgisayarcı veya deneyimli bir arkadaşın yapsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı