CPU fan neden hızlı döner?

Tam olarak nereye takıldığını bilmiyorum ama eski notebookumda aynı olay yapılmıştı. Fanın devri sürekli sabit ve en son hızda mı?
Sürekli 5400rpm de dönüyor, aşırı ses çıkartıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20160224_004939.JPG
    IMG_20160224_004939.JPG
    314,9 KB · Görüntüleme: 149
CPU fan yazıyor mu orada? Tam okuyamadım da ben. Oraya takılıyorsa bios, fw güncellemeleri yapınız.

Eğer düzelmez ise fan kontrol programı var mı bilmiyorum (kendi orjinal) onu çalıştırıp devrini düşürmelisiniz.

Baktınız olmadı yapacak bir şeyiniz yok yeni fan almalısınız. Zaten pahalı değil çok uygun.

Anakart sensör arızası olabilir. Aida 64 ile sıcaklıları kontrol edin anormallik var mı diye?
Fotoğrafa bi bakarmısın usta anormallik var mı? Bide bu anakart sensör arızası derken nasıl oluyor bilgi verirsen sevinirim.

CPU fan yazıyor mu orada? Tam okuyamadım da ben. Oraya takılıyorsa bios, fw güncellemeleri yapınız.

Eğer düzelmez ise fan kontrol programı var mı bilmiyorum (kendi orjinal) onu çalıştırıp devrini düşürmelisiniz.

Baktınız olmadı yapacak bir şeyiniz yok yeni fan almalısınız. Zaten pahalı değil çok uygun.

1- Galiba orda birşey yazmıyor ama ona yakın takılacak herhangi bir güç girişi yok, orası olduğundan kesinlikle eminim.
2- BIOS en güncel versiyonu yüklü. FV dediğiniz şey ne onu bilmiyorum
3- Yeni bir fan alıp taktığımda normal çalışacak mı?

Dosya Ekleri

• Adsızhhh.png
    Adsızhhh.png
    56,1 KB · Görüntüleme: 146
  • jjjjj.png
    jjjjj.png
    60,1 KB · Görüntüleme: 138
Fotoğrafa bi bakarmısın usta anormallik var mı? Bide bu anakart sensör arızası derken nasıl oluyor bilgi verirsen sevinirim.

1- Galiba orda birşey yazmıyor ama ona yakın takılacak herhangi bir güç girişi yok, orası olduğundan kesinlikle eminim.
2- BIOS en güncel versiyonu yüklü. FV dediğiniz şey ne onu bilmiyorum
3- Yeni bir fan alıp taktığımda normal çalışacak mı?
Anormal bir sıcaklık değeri olsaydı ve bu sensör arızasından kaynaklansaydı ,sistem bu sıcaklığı gerçek kabul edip fanı kökleyecekti. Ancak değeriniz görebildiğim kadarıyla normal. Speed fan yüklü bilgisayarınızda. O etkiliyor olmasın?

Net bir cevap vermem gerekirse BİOS arızasında genelde anakart değiştiriyorlar ve geri takarken termal macun koymayı unutabilecek insanlarla dolu bir ülkedeyiz. Ek olarak sensör bozuk olabilir. Bir Servise götürüp inceletmelisin.

Anormal bir sıcaklık değeri olsaydı ve bu sensör arızasından kaynaklansaydı ,sistem bu sıcaklığı gerçek kabul edip fanı kökleyecekti. Ancak değeriniz görebildiğim kadarıyla normal. Speed fan yüklü bilgisayarınızda. O etkiliyor olmasın?
Yok onu yeni yükledim sorun uzun zamandır var, yinede teşekkür ederim yorumların için.

Net bir cevap vermem gerekirse BİOS arızasında genelde anakart değiştiriyorlar ve geri takarken termal macun koymayı unutabilecek insanlarla dolu bir ülkedeyiz. Ek olarak sensör bozuk olabilir. Bir Servise götürüp inceletmelisin.
Son çare öyle yapacam artık.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı